Tincture

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Tincture sing disiapake saka kulit willow putih lan etanol, ngemot salisin (saka asile produk asam salisilat kaya aspirin )

Tincture biasane minangka ekstrak bahan tanduran utawa kewan sing larut ing etanol (etil alkohol). Konsentrasi pelarut 25-60% umume, nanging bisa nganti 90%. [1] Ing kimia, tincture minangka solusi sing nduweni etanol minangka pelarut. Ing obat herbal, tincture alkohol digawe kanthi macem-macem konsentrasi etanol, sing paling ora kudu 20% alkohol kanggo tujuan pengawetan. [2]

Pelarut liyane kanggo ngasilake tincture kalebu cuka, glisol (uga diarani gliserin), eter dietil lan glikol propilena, ora kabeh bisa digunakake kanggo konsumsi internal. Etanol duwe kaluwihan dadi pelarut sing apik kanggo konstituen sing asem lan dhasar (basa). Tincture nggunakake gliserin diarani glisit . Glycerine umume pelarut sing luwih miskin tinimbang etanol. Cuka, minangka asam, pelarut sing luwih apik kanggo nggayuh alkaloid nanging pelarut sing luwih mlarat kanggo komponen asam. Kanggo individu sing ora milih ngombe alkohol, ekstrak non-alkohol nawakake alternatif kanggo persiyapan sing kudu ditindakake kanthi internal. Bahan-bahan volatilitas sing kurang kayata yodium lan merkurochrome uga bisa dadi tincture.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Groot Handboek Geneeskrachtige Planten by Geert Verhelst
  2. Ullian, Naomi (2016-09-19). "How To Make A Medicinal Mushroom Double-Extraction Tincture". Herbal Academy (ing basa Inggris). Dibukak ing 2021-01-12.