Hèrbalisme

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Hèrbalisme ("herbologi" utawa "usada hèrbal") iku panrapan bahan-bahan alami kaya ta tetanduran lan godhong-godhong kanggo obat utawa pasinaon bab iki. Tetanduran iku wis wiwit lawas dienggo dhasar usadaning pangobatan lelara. Ngèlmu kadhokteran modèrn iku nganggep hèrbalisme minangka sawijining wujud pangobatan alternatif, amarga praktèk hèrbalsme iku ora adhedhasar métode ngèlmiah. Usada modèrn ing sisih liya, uga nganggo bahan-bahan kanggo dhasar pangobatan modèrn sing dikembangaké sajeroning laboratorium.

Ing Tanah Jawa lan Indonésia kanthi umum, usada sing digawé saka hèrbal, kerepé diarani jamu.