Hèrbalisme

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Hèrbalisme ("herbologi" utawa "usada hèrbal") iku panrapan bahan-bahan alami kaya ta tetanduran lan godhong-godhong kanggo obat utawa pasinaon bab iki. Tetanduran iku wis wiwit lawas dienggo dhasar usadaning pangobatan lelara. Ngèlmu kadhokteran modèrn iku nganggep hèrbalisme minangka sawijining wujud pangobatan alternatif, amarga praktèk hèrbalsme iku ora dhedhasar métode ngèlmiah. Usada modèrn ing sisih liya, uga nganggo bahan-bahan kanggo dhasar pangobatan modèrn kang dikembangaké sajeroning laboratorium.

Ing Tanah Jawa lan Indonésia kanthi umum, usada kang digawé saka hèrbal, kerepé diarani jamu.