Kacang uci

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kacang uci
赤小豆.jpg
Polong dari kacang uci
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Unranked: Angiospermae
Unranked: Eudikotil
Unranked: Rosidae
Ordho: Fabales
Famili: Fabaceae
Génus: Vigna
Spésies: V. umbellata
Jeneng binomial
Vigna umbellata
(Thunb.) Ohwi & Ohashi
Sinonim

Referensi:[1]

  • Azukia umbellata (Thunb.) Ohwi (1953)
  • Phaseolus calcaratus Roxb. (1832)
  • Vigna calcarata (Roxb.) Kurz (1876)

Kacang uci ( Vigna umbellata ), minangka salah sawijining jinis tanduran kanthi batang / wit wangi semi-erect sing dikonsumsi polong lan godhonge enom. Ing wiji lawas sing digunakake kanggo sayuran lan kanggo nggawe tempe . Wiji kasebut ngemot protein, nanging ora pati apik karo kedele . Kejaba dadi bahan panganan, godhong uga glepung beras uga migunani kanggo obat . [2]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Vigna umbellata (Thumb.) Ohwi & Ohashi". Prosea - Prohati. Dibukak ing 10 Mei 2013.
  2. Sastrapradja, Setijati; Lubis, Siti Harti Aminah; Djajasukma, Eddy; Soetarno, Hadi; Lubis, Ischak (1981). Proyek Penelitian Potensi Sumber Daya Ekonomi:Sayur-Sayuran 6:40 – 41. Jakarta:LBN - LIPI bekerja sama dengan Balai Pustaka. OCLC 66307472.