Menyang kontèn

Kabiskopan Port Elizabeth

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Port Elizabeth

Dioecesis Portus Elizabethensis
Lokasi
NagaraAfrika Kidul
MetropolitanCape Town
Statistik
Amba71.828 km2 (27.733 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2004)
2,698,800
98,800 (3.7%)
Informasi
RitusRitus Latin
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopVincent Mduduzi Zungu

Kabiskopan Port Elizabeth (Latin: Portus Elizabethen(sis)) yaiku kabiskopan sing ana ing kutha Port Elizabeth, provinsi grejawi Cape Town, Afrika Kidul.

Riwayat[besut | besut sumber]

Ing 30 Juli 1847, wilayah grejawi didegake minangka Vikariat Apostolik Tanjung Harapan, Distrik Wetan saka Vikariat Apostolik Tanjung Harapan lan wilayah cedhakne. Banjur kuwi, Vikariat Wetan iku dhewe kapecah cacahing ping telung.

Referensi[besut | besut sumber]

Artikel puniki njangkep teks saking Catholic Encyclopedia ingkang arupi ranah publik. Koordhinat: 33°57′S 25°36′E / 33.950°S 25.600°E / -33.950; 25.600