Menyang kontèn

Kabiskopan Kokstad

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Kokstad

Dioecesis Kokstadensis
Lokasi
Nagara Afrika Kidul
MetropolitanDurban
Statistik
Amba17.6355 km2 (6.8091 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2004)
1,300,001
723,000 (5.5%)
Informasi
RitusRitus Latin
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopZolile Peter Mpambani

Kabiskopan Kokstad (Latin: Kokstaden(sis)) yaiku kabiskopan sing ana ing kutha Kokstad, provinsi grejawi Durban, Afrika Kidul.

Riwayat[besut | besut sumber]

  • 8 April 1935: Didegake minangka Prefektur Apostolik Mount Currie saka Vikariat Apostolik Mariannhill
  • 11 Juli 1939: Dipromosike minangka Vikariat Apostolik Kokstad
  • 11 Januari 1951: Dipromosike minangka Kabiskopan Kokstad

Sumber[besut | besut sumber]

Koordhinat: 33°35′00″S 22°12′00″E / 33.5833°S 22.2000°E / -33.5833; 22.2000