Menyang kontèn

Vikariat Apostolik Ingwavuma

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Vikariat Apostolik Ingwavuma

Vicariatus Apostolicus Ingvavumensis
Lokasi
Nagara Afrika Kidul
MetropolitanGumantung marang Tahta Suci
Statistik
Amba12.369 km2 (4.776 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2014)
748,685
26,233 (3.5%)
Informasi
RitusRitus Latin
KatedralKatedral Pangon Apik lan Bunda Dukacita, Hlabisa
Kapemimpinan saiki
BiskopMandla Siegfried Jwara, C.M.M.

Vikariat Apostolik Ingwavuma (Latin: Vicariatus Apostolicus Ingvavumensis) yaiku vikariat apostolik Katulik Roma sing ana ing kutha Ingwavuma, Afrika Kidul.

Riwayat[besut | besut sumber]

  • 12 November 1962: Didegake minangka Prefektur Apostolik Ingwavuma saka Kabiskopan Eshowe lan Kabiskopan Manzini
  • 19 November 1990: Dipromosike minangka Vikariat Apostolik Ingwavuma

Referensi[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]