Menyang kontèn

Kabiskopan Rustenburg

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Rustenburg

Dioecesis Rustenburgensis
Lokasi
NagaraAfrika Kidul
MetropolitanPretoria
Statistik
Amba32.120 km2 (12.402 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2004)
32,120
32,120 (4.4%)
Informasi
RitusRitus Latin
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopKevin Dowling, C.SS.R.

Kabiskopan Rustenburg (Latin: Rustenburgen(sis)) yaiku kabiskopan sing ana ing kutha Rustenburg, provinsi grejawi Pretoria, Afrika Kidul.

Riwayat[besut | besut sumber]

  • 28 Juni 1971: Didegake minangka Prefektur Apostolik Rustenburg saka Kabiskopan Agung Metropolitan Pretoria
  • 18 November 1987: Dipromosike minangka Kabiskopan Rustenburg

Sumber[besut | besut sumber]

Koordhinat: 33°35′00″S 22°12′00″E / 33.5833°S 22.2000°E / -33.5833; 22.2000