Menyang kontèn

Kabiskopan Tzaneen

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Tzaneen

Dioecesis Tzaneensis
Lokasi
NagaraAfrika Kidul
MetropolitanPretoria
Statistik
Amba49,472 km2 (19,101 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2004)
2,500,000
49,543 (2.3%)
Informasi
RitusRitus Latin
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopJoao Noe Rodrigues

Kabiskopan Tzaneen (Latin: Tzaneen(sis)) yaiku kabiskopan ana ing kutha Tzaneen, provinsi grejawi Pretoria, Afrika Kidul.

Riwayat[besut | besut sumber]

  • 27 Dhesember 1962: Didegake minangka Prefektur Apostolik Louis Trichardt saka Prelatur Teritorial Pietersburg
  • 16 November 1972: Dipromosike minangka Kabiskopan Louis Trichardt – Tzaneen
  • 18 Juli 1987: Ganti jeneng dadi Kabiskopan Tzaneen

Referensi[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Koordhinat: 23°50′00″S 30°10′00″E / 23.8333°S 30.1667°E / -23.8333; 30.1667