Jus kranbéri

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Cranberry juice
Cranberry juice in a cup.jpg
Ajiné nutrisi saben 248 g (1 cup)
Ènergi449 kJ (107 kkal)
26.2
Gula23.5
Serat panganan0.2
0.29
Saturasi0.005
Monosaturasu0.005
Polinirsaturasi0.005
0.65
Vitamin
Pindhané vitamin A
163 μg
Vitamin A60 IU
Tiamin (B1)
(1%)
0.012 mg
Riboflavin (B2)
(3%)
0.036 mg
Niasin (B3)
(2%)
0.226 mg
Vitamin B6
(3%)
0.043 mg
Folat (B9)
(11%)
43.2 μg
Vitamin B12
(0%)
0 μg
Colin
(1%)
4.3 mg
Vitamin C
(91%)
75.6 mg
Vitamin D
(0%)
0 μg
Vitamin D
(0%)
0.0 IU
Vitamin É
(0%)
0.02 mg
Vitamin K
(0%)
0 μg
Mineral
Kalsium
(5%)
46 mg
Wesi
(1%)
0.19 mg
Magnésium
(3%)
12 mg
Mangan
(8%)
0.16 mg
Fosforus
(3%)
19 mg
Potasium
(4%)
182 mg
Sodhium
(1%)
14 mg
Sèng
(1%)
0.12 mg
Komponèn liyané
Banyu213

Persèntase sadarma pangira-ira sarana pamrayoga ing AS tumrap wong diwasa.
Sumber: Sasana Dhata Gizi USDA

Jus cranberry minangka jus cair saka cranberry, biasane digawe kanggo ngemot gula, banyu, lan jus buah liyane. Cranberry – woh-wohan sing asale saka Amerika Utara – diakoni kanthi warna abang sing cerah, rasa tart, lan fleksibilitas kanggo pabrik produk. Produk cranberry utama kalebu jus cranberry, cranberry garing, saus cranberry, cranberry beku, bubuk cranberry, lan suplemen panganan sing ngemot ekstrak cranberry. [1] [2]

Tembung " koktail jus cranberry" utawa "campuran jus cranberry" nuduhake produk sing ngemot udakara 28% jus cranberry, lan sisane kalebu konsentrat jus buah liyane (biasane anggur, apel utawa pir), banyu, lan gula sing ditambahake kanggo nambah rasa enak . Produk jus cranberry kanthi kalori kurang nggunakake pemanis non-kalori . Rasa jus cranberry asale saka campuran polifenol, kalebu flavonoid, proanthocyanidins, anthocyanins, asam phenolic, lan ellagitannins .

[3]

Panen basah saka cranberry

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Cranberry". National Center for Complementary and Integrative Health, US National Institutes of Health. 1 November 2016. Dibukak ing 10 October 2019.
  2. "Cranberry". Drugs.com. 10 December 2020. Dibukak ing 13 January 2021.
  3. Blumberg, JB; Camesano, TA; Cassidy, A; Kris-Etherton, P; Howell, A; Manach, C; Ostertag, LM; Sies, H; Skulas-Ray, A (2013). "Cranberries and their bioactive constituents in human health". Advances in Nutrition. 4 (6): 618–32. doi:10.3945/an.113.004473. ISSN 2161-8313. PMC 3823508. PMID 24228191.