Saos kranbéri

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Cranberry sauce
Cranberry Sauce (3617909597).jpg
Jeneng liyanéCranberry jam
JinisSauce or jam
Panggonan asalNew England
Woworan pokokCranberries, sugar, water
Buku masakan: Cranberry sauce  Médhia: Cranberry sauce

Sauce Cranberry utawa senggol cranberry [1] iku sauce utawa relish digawe metu saka cranberries, umum dadi bumbu utawa sajian sisih karo nedha bengi Thanksgiving ing Amerika Utara lan nedha bengi Natal ing Inggris lan Kanada . Ana macem-macem rasa gumantung saka geografi ing saus digawe: ing Eropa umume rasane asem, dene ing Amerika Utara biasane luwih legi. Saus cranberry sing paling dhasar yaiku cranberry sing digodhog ing banyu gula nganti woh wohan beri lan campuran dadi kenthel. Sawetara resep kalebu bahan liyane kayata kacang almond, jus jeruk, semangat jeruk, jahe, sirup maple, port, utawa kayu manis .

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Pyenson, Andrea (2010-11-24). "A tale of two side dishes". The Boston Globe. Dibukak ing 2010-11-25.