Jeon Jung-kook

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Jeon Jung-kook
180524 Jungkook at a press conference for Love Yourself Tear (1).png
Jeneng lair전정국
LairJeon Jung-kook
(1997-09-01) Sèptèmber 1, 1997 (umur 22)
Busan, Korea Selatan
PadununganHannam-dong, Seoul, Korea Selatan[1]
PakaryanPenyanyi, penari, dan produser rekaman
Karir musik
GénreK-Pop, Hip-hop, R&B, Rock, Ballad
PirantiVokal
Mangsa akarya2013 - sekarang
LabèlBig Hit Entertainment
Sing magepokanBangtan Boys
Jeneng Koréa
Hangul전정국
Hanja
Alihaksara Koréa Kang SinampurnaJeon Jeong-guk
McCune–ReischauerChŏn Jŏng-guk
Tandha tangan
Signature of BTS' Jungkook.png

Jeon Jeong-guk ( Hangeul : 전 ; lair 1 Sèptèmber 1997; umur 22 taun) utawa dikenal kanthi jeneng panggung Jungkook yaiku penyanyi lan anggota saka band lanang Korea Kidul BTS utawa Bangtan Boys, utawa bisa uga diarani Beyond The Scene, sing dibentuk déning perusahaan Big Hit Entertainment ing taun 2013. Dhapukané dhèwèké yaiku penyanyi utama ( vokalis utama), penari utama (penari), sub-rapper, lan tengah . Jeon Jungkook lair ing Busan, Korea Kidul tanggal 1 Sèptèmber 1997 lan duwé sedulur tuwa sing jenengé Jeon Junghyun ( Hangeul : 전정현).

Jungkook wis tau audisi kanggo Superstar K nanging ora berhasil. Sawisé audisi, Jungkook diinceng karo agénsi-agénsi liya, nanging dhèwèké milih Big Hit Entertainment sawisé ndeleng Rap Monster nge-rap . [2] Jungkook seneng banget karo G-Dragon, anggota saka band lanang Big Bang, amarga lagu Heartbreaker . Dhèwèké uga dadi penggemar saka penyanyi wanita Korèa IU, Justin Bieber lan Charlie Puth . Jungkook wis tau nyanyi nga-cover Charlie Puth lan Selena Gomez duèt kanthi irah-irahan We Don't Talk Anymore sing dhèwèké nyanyi kanthi rong vèrsi, yaiku vèrsi solo lan duèt karo Jimin .

Karir[besut | besut sumber]

Bangtan Boys[besut | besut sumber]

Jungkook debut karo BTS utawa Bangtan Boys tanggal 13 Juni 2013, kanthi lagu No More Dream saka album debut 2 Cool 4 Skool. Posisi Jungkook ing BTS yaiku vokalis utama ( vokalis utama), penari utama, sub-rapper, lan center . Dhèwèké uga melu nulis lagu sing dinyanyèkaké dening BTS, kayata Begin (lagu solo Jungkook ing album Wings ) lan Magic Shop .

Dhèwèké dadi maknaé (anggota paling enom) ing BTS lan entuk julukan "Golden Maknaé" amarga ahli nang akèh bidang (kayata nyanyi, nari, rap, lan olahraga). Bareng karo rong anggota BTS paling enom, yaiku Jimin lan V, wong telu kasebut entuk julukan "Maknaé Line".

Prestasi[besut | besut sumber]

Jungkook karo anggota BTS liyané, wis kerep menang pirang-pirang penghargaan lan nindakaké sawetara acara penghargaan ing Korèa, yaiku Mnet Asian Music Awards (MAMA), Mèlon Music Awards (MMA), Anugerah Artis Asia (AAA), Golden Disc Awards (GDA), Seoul Music Penghargaan (SMA), Penghargaan Soribada, lan ing Amerika, yaiku American Music Awards (AMAs) lan Billboard Music Awards (BBMAs).

  1. Menang panghargan Mnet Asian Music Award (MAMA) 2015 kanggo kategori Worldwide Performer
  2. Menang piala Deasang nang panghargan Melon Music Award (MMA) 2016 kanggo kategori Album of The Year
  3. Diundang tampil nang acara Amerca Music Awards (AMAs) 2017 lan dadi artis Korèa kapisan sing mlebu nominasi AMAs 2018
  4. Menang panghargan Yin Yue Tai V-Chart Award kategori Best Stage Performance

Lagu Cover[besut | besut sumber]

Jungkook kerep nge-cover lagu-lagu saka penyanyi liya saka Korèa uga Internasional. Nang ngisor iki ana lagu-lagu sing wis tau di-cover dhèwèké:

  1. Paper Hearts kang dinyanyiké Tory Kelly
  2. Lost Stars kang dinyanyiaké Adam Levine
  3. Nothing Like Us kang dinyanyiaké Jutsin Bieber
  4. 2U kang dinyanyiaké Justin Bieber
  5. Fools kaliyan RM kang dinyanyiaké Troye Sivan
  6. Purpose kang dinyanyiaké Justin Bieber
  7. We Don't Talk Anymore kang dinyanyiaké Charlie Puth lan Selena Gomez[3]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Han, Jin (July 3, 2018). "[라이프트렌드] 유명인이 반한 한남동, 최고급 주거지로 뜬 이유". Korea JoongAng Daily (ing basa Korea). Dijupuk August 17, 2018. 
  2. "The idol that was scouted by 8 different entertainment companies" (ing basa bahasa Inggris). 16 Juli 2015. Dijupuk 17 Agustus 2016.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  3. Nurida, Rahmalia (2018-12-19). "7 Cover Lagu Barat oleh Jungkook BTS Ini Dijamin Bikin Hati Meleleh!". Idn Times.