V (penyanyi)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
V (penyanyi)

Kim Taehyung
nirbing
V pada saat pengambilan gambar di Los Angeles pada November 2017
Latar belakang
Nama asli 김태형
Nama lahir Kim Tae-hyung
Lahir 30 Desember 1995 (umur 23)

Distrik Seo, Daegu, Korea Selatan
Genre K-pop, R&B, Pop, Hip hop
Pekerjaan Penyanyi, Penulis lagu, Aktor
Tahun aktif 2013 (2013)–kini
Label
Artis terkait
Situs web

Kim Tae-hyung ( Hangul김태형 ; lair 30 Dhésèmber 1995; umur 26 taun), [1] luwih kondhang kanthi jeneng panggung V, ya iku penyanyi, panganggit tembang, lan aktor saka Koréa Kidul . Dhèwèké dadi anggota grup vokal lanang BTS Koréa Kidul . [2]

Wiwitan kauripan[besut | besut sumber]

Kim Taehyung lair ing Distrik Séo, Daégu, Koréa Kidul tanggal 30 Désèmber 1995. Dhèwèké duwé sedulur loro.

Pagaweyan[besut | besut sumber]

Bangtan Boys[besut | besut sumber]

Taehyung mèlu Bangtan Boys ing taun 2011, nanging durung ditepangaké ing masarakat nganti taun 2013.

Ing tanggal 13 Juni 2013, Taehyung debut minangka anggota Bangtan Boys ing Mnet M! Countdown nyuguhaké tembang "No More Dream" saka album single debuté dhèwèké, 2 Cool 4 Skool . [3]

Kagiyatan Solo[besut | besut sumber]

Ing tanggal 1 Fèbruari 2016, dibiwarakaké yèn Taehyung lan Kim Min-jae bakal metu ing adicara réality show saluran MBC kanthi irah-irahan Celebrity Bromance . [4] Babak kapisan adicara kasebut dimunculaké tanggal 4 Fèbruari ing MBig TV. [5]

Ing Fèbruari 2016, dhèwèké ngandharaké menawa Taéhyung bakal ngadhepi debut akting ing drama sejarah Hwarang: The Beginning kang bakal dimunculaké ing pratengahan kapindho 2016 dening saluran KBS2 . [6] [7]

Discography[besut | besut sumber]

Song[besut | besut sumber]

Judhul Taun Posisi Topper Chart Sales Album
KOR



</br> Gaon



</br> [8]
US World



</br> [9]
"Stigma" 2016 26 10 Wings
  1. "뷔 프로필" (ing basa Korea). Naver.
  2. "Get to Know BTS: V". Billboard.
  3. "New boy group Bulletproof Boy Scouts to hold a debut showcase on June 12". BNTNews UK. Dibukak ing 24 Fèbruari 2016.
  4. an0ya. "Kim Min Jae and BTS' V to Show Off Their Bromance in New MBC Show". Soompi. Dibukak ing 24 Fèbruari 2016.
  5. MBig Tv (4 Fèbruari 2016), [ENG SUB] Celebrity Bromance EP.1 - “It’s first time in 2 and a half years.!“ V(BTS) & Minjae, dibukak ing 28 Fèbruari 2016
  6. "방탄소년단 뷔 측 "'화랑' 출연 확정, 연기자 데뷔" (공식입장". www.fnnews.com. 23 Fèbruari 2016. Dibukak ing 28 Fèbruari 2016.
  7. "BTS's V to make acting debut through 'Hwarang'! | allkpop.com". www.allkpop.com. Dibukak ing 24 Fèbruari 2016.
  8. "Stigma".
  9. "World Digital Songs (October 29, 2016)". Billboard.
  10. "2016 Gaon Download Chart - October". Gaon Music Chart . Korea Music Content Industry Association.