V (penyanyi)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
V (penyanyi)
Kim Taehyung
nirbing
V pada saat pengambilan gambar di Los Angeles pada November 2017
Latar belakang
Nama asli 김태형
Nama lahir Kim Taehyung
Lahir 30 Desember 1995 (umur 23)

Distrik Seo, Daegu, Korea Selatan
Genre K-pop, R&B, Pop, Hip hop
Pekerjaan Penyanyi, Penulis lagu, Aktor
Tahun aktif 2013 (2013)–kini
Label
Artis terkait
Situs web

Kim Tae-hyung ( Hangul김태형 ; lair 30 Dhésèmber 1995; umur 23 taun), [1] luwih kondhang kanthi jeneng panggung V, ya iku penyanyi, panganggit tembang, lan aktor saka Koréa Kidul . Dhèwèké dadi anggota grup vokal lanang BTS Koréa Kidul . [2]

Wiwitan kauripan[besut | besut sumber]

Kim Taehyung lair ing Distrik Séo, Daégu, Koréa Kidul tanggal 30 Désèmber 1995. Dhèwèké duwé sedulur loro.

Pagaweyan[besut | besut sumber]

Bangtan Boys[besut | besut sumber]

Taehyung mèlu Bangtan Boys ing taun 2011, nanging durung ditepangaké ing masarakat nganti taun 2013.

Ing tanggal 13 Juni 2013, Taehyung debut minangka anggota Bangtan Boys ing Mnet M! Countdown nyuguhaké tembang "No More Dream" saka album single debuté dhèwèké, 2 Cool 4 Skool . [3]

Kagiyatan Solo[besut | besut sumber]

Ing tanggal 1 Fèbruari 2016, dibiwarakaké yèn Taehyung lan Kim Min-jae bakal metu ing adicara réality show saluran MBC kanthi irah-irahan Celebrity Bromance . [4] Babak kapisan adicara kasebut dimunculaké tanggal 4 Fèbruari ing MBig TV. [5]

Ing Fèbruari 2016, dhèwèké ngandharaké menawa Taéhyung bakal ngadhepi debut akting ing drama sejarah Hwarang: The Beginning kang bakal dimunculaké ing pratengahan kapindho 2016 dening saluran KBS2 . [6] [7]

Discography[besut | besut sumber]

Song[besut | besut sumber]

Judhul Taun Posisi Topper Chart Sales Album
KOR



</br> Gaon



</br> [8]
US World



</br> [9]
"Stigma" 2016 26 10 Wings
  1. "뷔 프로필" (ing basa Korea). Naver. 
  2. "Get to Know BTS: V". Billboard. 
  3. "New boy group Bulletproof Boy Scouts to hold a debut showcase on June 12". BNTNews UK. Dijupuk 24 Februari 2016.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  4. an0ya. "Kim Min Jae and BTS’ V to Show Off Their Bromance in New MBC Show". Soompi. Dijupuk 24 Februari 2016.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  5. MBig Tv (4 Februari 2016), [ENG SUB] Celebrity Bromance EP.1 - “It’s first time in 2 and a half years.!“ V(BTS) & Minjae, dijupuk 28 Februari 2016  Priksa gandra date ing: |access-date=, |date= (pitulung)
  6. "방탄소년단 뷔 측 “‘화랑’ 출연 확정, 연기자 데뷔” (공식입장". www.fnnews.com. 23 Februari 2016. Dijupuk 28 Februari 2016.  Priksa gandra date ing: |access-date=, |date= (pitulung)
  7. "BTS's V to make acting debut through 'Hwarang'! | allkpop.com". www.allkpop.com. Dijupuk 24 Februari 2016.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  8. "Stigma". 
  9. "World Digital Songs (October 29, 2016)". Billboard. 
  10. "2016 Gaon Download Chart - October". Gaon Music Chart (ing basa bahasa Korea). Korea Music Content Industry Association.