G-Dragon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
권지용 Kwon Ji Yong
G-Dragon.JPG
Pratélan latar wuri
ParabanG-Dragon, GD
SakaSeoul, Koréa Kidul
GénreHip hop, K-pop
Mangsa akarya2001-saiki
LabèlYG Entertainment
Sing magepokanBig Bang, GD & TOP
G-Dragon signature.png
Tapa asmané G Dragon

G-Dragon
Hangul
Hanja
Alihaksara Koréa Kang SinampurnaGwon Ji-yong
McCune–ReischauerKwŏn Chiyong
Jeneng panggung
Hangul지드래곤
Alihaksara Koréa Kang SinampurnaJi deuraegon
McCune–ReischauerChi Tŭraegon

Kwon Ji Yong (Koréa: 권지용), kang lair surya kaping 18 Aguatus 1988, utawa kondhang GD lan kondhang kanthi jeneng panggung, G-Dragon (Koréa: 지드래곤), ya iku rapper, penyanyi, penulis tembang, prodhuser lan model saka Koréa Kidul.

Sawisé 6 taun dadi trainee ing label rekaman YG Entertainment, G-Dragon resmi miwite debuté minangka kang mandégani lan salah sawijiné rapper kelompok Boyband Koréa Big Bang. G-Dragon dadi penulis tembanglan mroduksi, tembang-tembang Big Bang, tuladhané "Lies", "Last Farewell", lan "Haru Haru".

Dhèwèké ngrilis album debut soloné, Heartbreaker ing taun 2009. Album iki dadi salah sawijiné album kang paling sukses ing taun iki, bisa payu punjul 200.000 eksemplar lan menang ing Mnet Asian Music Awards for Album of the Year. Heartbreaker uga dadi kontroversi gedhé, amarga ditudhuh plagiarisme. Sawisé absen nganti arep setaun, G-Dragon lan kanca sebandné, T.O.P kolaborasi ngrilis album G-Dragon & T.O.P ing taun 2010. Album iki dirilis kanthi 3 tembang ya iku: "High High," "Oh Yeah," dan "Knock Out," kang sakabèhé manggong ing posisi nomer telu paling dhuwur ing Gaon chart, lan "High High" dadi chart sing paling dhuwur.

Diskografi[besut | besut sumber]

Delengen uga: Diskografi Big Bang
Album Studio
Album Kolaborasi
Album Live
  • Shine a Light (2010)

Filmografi[besut | besut sumber]

Video Klip
Taun Irah-Irahan Paraga
2001 Jinusean - "AYO" Nom-nomané Jinu
2003 1TYM - "Hot" Awaké Dhéwé
2004 Jinusean - "Telephone number" Awaké Dhéwé
2009 Seungri - "Strong Baby" Awaké Dhéwé
2010 Taeyang - "I Need A Girl" Awaké Dhéwé
2012 SE7EN - "When I Can't Sing" Awaké Dhéwé

Bebungah[besut | besut sumber]

Taun Bebungah
2007
2009
2010

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. (ing basa Koréa)Kang, Jihoon (2007-11-17). "빅뱅 '올해의 노래'-슈주 '올해의 가수'...MKMF '아이돌 천하'(종합) ("Big Bang 'Song of the Year', Super Junior 'Artist of the Year', MKMF 'Idol Reign' (Updated)")." Priksa gandra |url= (pitulung). Nate. Dijupuk 2008-02-21. 
  2. "Winners at 38th, 39th Cyworld Digital Music Awards". AllKpop. 2009-10-18. Dijupuk 2011-01-20. 
  3. a b c Han, Sang-Hee (2009-11-22). "Music Awards Has Fresh Yet Disappointing Start". The Korea Times. Dijupuk 2009-12-13. 
  4. a b Hicap, Jonathan M. (2010-03-02). "2NE1 wins big at Cyworld Digital Music Awards". The Manila Publishing Corporation. Dijupuk 2011-01-20. 
  5. (ing basa Jepang)"MTV Video Music Awards Japan Result". MTV Japan. Dijupuk 2011-01-20. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]