YG Entertainment

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

YG Entertainment ya iku label rekaman lan agen bakat kang diagegake déning anggota band Koréa Seo Taiji & boys, Yang Hyun Suk kang basise ana ing kutha Seoul, Koréa Kidul. Dhèwèké mirunggan kanggo produksi jinis musik R&B lan hip hop. YG minangka inisial saka CEO, Yang Hyun Suk. Pratélan seniman kang kalebu rekaman Big Bang, 2NE1, Seven, Psy, Tablo lan Gummy.

Label iki dadi salah sawijining saka "tiga besar" perusahaan rekaman Koréa bareng karo SM Entertainment lan JYP Entertainment amarga pangsa pasar kang kuat lan operasi internasional.