YG Entertainment

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

YG Entertainment ya iku label rekaman lan agen bakat kang diagegake déning anggota band Koréa Seo Taiji & boys, Yang Hyun Suk kang basise ana ing kutha Seoul, Koréa Kidul. Dhèwèké mirunggan kanggo produksi jinis musik R&B lan hip hop. YG minangka inisial saka CEO, Yang Hyun Suk.

Label iki dadi salah sawijining saka "tiga besar" perusahaan rekaman Korèa bareng karo SM Entertainment lan JYP Entertainment amarga pangsa pasar kang kuat lan operasi internasional.

Seniman[besut | besut sumber]

Grup

Sub-unit

Solois

Produser

  • Millennium (Choi Raesung)

Artis HIGHGRND

Artis The Black Label

  • Zion.T
  • Kush
  • Seo Wonjin
  • Dress
  • Joe Rhee
  • R.Tee
  • 24
  • Peejay
  • Jeon Somi
  • Ella Gross
  • Anda

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "2NE1′s CL Reveals How She and Teddy Came Up With ′The Baddest Female′". MWAVE. 9 Juni 2013. Dijupuk 26 Oktober 2014.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  2. "Before the Album". Complex. 2013. Dijupuk 26 Oktober 2014.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  3. "Brown Eyed Girls’ Jea and YG Producer PK Have Been Dating for 3 Years". MWAVE. 27 November 2013. Dijupuk 26 Oktober 2014.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  4. "Uk Jin Kang's Instagram!". 
  5. "Why Taeyang’s "Rise" is a Chart Topper". Hellokpop. 4 Juni 2014. Dijupuk 26 Oktober 2014.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  6. "SISTAR makes a hot comeback with "Alone" on 'Inkigayo'!". Allkpop. 15 April 2012. Dijupuk 6 Oktober 22014.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  7. "WINNER Debuts With Two Emotional MVs: "Empty" & "Color Ring!"". MTV K. 12 Agustus 2014. Dijupuk 26 Oktober 2014.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  8. "다재다능한 재능을 지닌 YG의 기대되는 프로듀서 빅톤" (ing basa bahasa Korea). Cuvism. Dijupuk 26 Oktober 2014.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  9. "YG signs exclusive contract with lyricist".