Jangan mrica

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Jangan mrica
Panggonan asalIndonésia
Tlatah utawa prajaJawa
Woworan pokokjanganan
Buku masakan: Jangan mrica  Médhia: Jangan mrica

Jangan mrica Utawa sajeroning basa Indonésia sayur mric. Jangan mrica inggih punika panganan asli saking Kabupatèn Rembang.Migunakake bahan utama iwak manyun utawa iwak sanèsipun ingkang dipunolah kanthi berkuah. Bahan punika namung iwak anyaran (iwak kang iseh seger nembé angsal saking segara. Jangan mrica raosipun seger, sedep, cocog ugi matuk didahar ing mangsa panas.

Bumbu-bumbu[besut | besut sumber]

  1. Lombok
  2. Brambang
  3. Bawang
  4. Trasi
  5. Uyah
  6. Mrica
  7. Blimbing/asem, lan
  8. Kunir

Caranipun damel[besut | besut sumber]

  1. Alusaken bumbu-bumbu kejaba brimbing
  2. Digodhog ngantos umup
  3. Bumbu ingkang sampun alus, dipuntambah brimbing dipunlebetaken ing banyu umup
  4. Nembe ulamipun dipunlebetaken.

Cathetan suku[besut | besut sumber]