Jang Dong-gun

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Jang Dong-gun
Lair 7 Maret 1972 (umur 42)
Yongsan-gu, Seoul, South Korea
Dhuwur 1.82 m (5 ft 12 in)
Garwa Ko So-young (2010–saiki)
Website
www.jangdonggun.co.kr
Samak KoreAm, Desember 2010

Jang Dong-gun (lair tanggal 7 Maret 1972) yaiku aktor saka Koréa Kidul. [1]Sawise urip ing Yongsan-gu, Seoul, dheweke banjur lunga menyang Korea National University of Arts, nanging pedhot sadurunge entuk gelar. Aktor kang misuwur nggawe kajutan ing negarané nalika wulan November 2009 yen dheweke ngumumake hubungan asmarane ing publik karo Ko So-young. Wiwit barengan mbintangi film ing taun 1999 Love Wind lan Love Song, rumor babagan Jang lan Ko nyebar, nanging kekarone mbantah rumor iku.[2] Ana pangumunan kang memicu spekulasi nikahane kang ora nganti wulam Mei 2010 yen Jang ngumumake marang para panggemare yen dheweke bahakaln nikah karo Ko ing wulan Mei.[3] Wektu kang dienteni teka. Ing tanggal 2 Mei 2010, Jang lan Ko nikah. Pesta nikahane dianakake ing Shilla Hotel kang ana ing kutha Seoul. Nikahane kalebu nikahan kang gedhe amarga ngundang kanca-kanca artis, reporter, lan para fans-e. Saka nikahane iku, duwe anak kang lair ing tanggal 4 Oktober 2010.

Filmografi[sunting | sunting sumber]

Film[sunting | sunting sumber]

  • 2011 My Way
  • 2010 The Warrior's Way (Flag of the United States)
  • 2009 Good Morning, President
  • 2005 The Promise (Flag of the People's Republic of China)
  • 2005 Typhoon
  • 2004 Taegukgi: The Brotherhood of War
  • 2002 The Coast Guard
  • 2002 2009 Lost Memories
  • 2001 Friend]]
  • 2000 Anarchists
  • 1999 Nowhere to Hide
  • 1999 Love Wind, Love Song
  • 1998 First Kiss (cameo)
  • 1997 Holiday In Seoul
  • 1997 Repechage

Sinetron[sunting | sunting sumber]

Diskografi[sunting | sunting sumber]

  • 1998 Dong-gun & Bon-seung
  • 1995 Flying
  • 1994 Friendship by Jang Dong-gun & Jun Chul
  • 1993 Jang Dong-kun (Our Heaven OST)

Pahargyan[sunting | sunting sumber]

  • 2009: Andre Kim Star Awards - Best Star Award
  • 2007: Korea Broadcast Advertising Festival - Best Couple Award with Soo Ae for Maxim CF
  • 2007: Chunsa Film Art Awards - Korean Wave Cultural Award
  • 2005: Max Movie Awards - Best Actor for Typhoon
  • 2004: Blue Dragon Film Awards - Best Actor for Taegukgi
  • 2001: Blue Dragon Film Awards - Popularity Award
  • 2001: Asia Pacific Film Festival - Best Supporting Actor for Friend
  • 2000: Blue Dragon Film Awards - Popularity Award
  • 1999: Blue Dragon Film Awards - Best Supporting Actor for Nowhere to Hide
  • 1999: Baeksang Arts Awards - Popularity Award
  • 1997: Blue Dragon Film Awards - Best New Actor for Repechage
  • 1997: MBC Drama Awards - Best Actor for Medical Brothers
  • 1994: Baeksang Arts Awards - Best New Actor, TV category for The Last Match

Cathetan Sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Guess What! They've Been Dating for 2 Years Korea Times. November 5, 2009.
  2. ^ Interview with Jang Dong-gun CNN Talk Asia. October 24, 2007.
  3. ^ Jang to Disclose Wedding Plans in March Korea Times. February 1, 2010.

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Jang_Dong-gun&oldid=831667"