Jang Dong-gun

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jang Dong-gun
Jang Dong-gun Portrait Size.jpg
Lair (1972-03-07) 7 Maret 1972 (umur 44)
Yongsan-gu, Seoul, South Korea
Dhuwur 182 m (597 ft 1.4 in)
Bojo Ko So-young (2010–saiki)
Sana jaringan www.jangdonggun.co.kr
Samak KoreAm, Desember 2010

Jang Dong-gun (lair tanggal 7 Maret 1972) ya iku aktor saka Koréa Kidul.[1] Sawise urip ing Yongsan-gu, Seoul, dhèwèké banjur lunga menyang Korea National University of Arts, nanging pedhot sadurunge éntuk gelar. Aktor kang misuwur nggawe kajutan ing nagarané nalika wulan November 2009 yèn dhèwèké ngumumake hubungan asmarane ing publik karo Ko So-young. Wiwit barengan mbintangi film ing taun 1999 Love Wind lan Love Song, rumor babagan Jang lan Ko nyebar, nanging kekarone mbantah rumor iku.[2] Ana pangumunan kang memicu spekulasi nikahane kang ora nganti wulam Mei 2010 yèn Jang ngumumake marang para panggemare yèn dhèwèké bahakaln nikah karo Ko ing wulan Mei.[3] Wektu kang dienteni teka. Ing tanggal 2 Mei 2010, Jang lan Ko nikah. Pesta nikahane dianakake ing Shilla Hotèl kang ana ing kutha Seoul. Nikahane kalebu nikahan kang gedhé amarga ngundang kanca-kanca artis, reporter, lan para fans-e. Saka nikahane iku, duwé anak kang lair ing tanggal 4 Oktober 2010.

Filmografi[besut | besut sumber]

Film[besut | besut sumber]

  • 2011 My Way
  • 2010 The Warrior's Way (Amérika Sarékat)
  • 2009 Good Morning, President
  • 2005 The Promise (Cina)
  • 2005 Typhoon
  • 2004 Taegukgi: The Brotherhood of War
  • 2002 The Coast Guard
  • 2002 2009 Lost Memories
  • 2001 Friend]]
  • 2000 Anarchists
  • 1999 Nowhere to Hide
  • 1999 Love Wind, Love Song
  • 1998 First Kiss (cameo)
  • 1997 Holiday In Seoul
  • 1997 Repechage

Sinetron[besut | besut sumber]

Diskografi[besut | besut sumber]

  • 1998 Dong-gun & Bon-seung
  • 1995 Flying
  • 1994 Friendship by Jang Dong-gun & Jun Chul
  • 1993 Jang Dong-kun (Our Heaven OST)

Pahargyan[besut | besut sumber]

  • 2009: Andre Kim Star Awards - Best Star Award
  • 2007: Korea Broadcast Advertising Festival - Best Couple Award with Soo Ae for Maxim CF
  • 2007: Chunsa Film Art Awards - Korean Wave Cultural Award
  • 2005: Max Movie Awards - Best Actor for Typhoon
  • 2004: Blue Dragon Film Awards - Best Actor for Taegukgi
  • 2001: Blue Dragon Film Awards - Popularity Award
  • 2001: Asia Pacific Film Festival - Best Supporting Actor for Friend
  • 2000: Blue Dragon Film Awards - Popularity Award
  • 1999: Blue Dragon Film Awards - Best Supporting Actor for Nowhere to Hide
  • 1999: Baeksang Arts Awards - Popularity Award
  • 1997: Blue Dragon Film Awards - Best New Actor for Repechage
  • 1997: MBC Drama Awards - Best Actor for Medical Brothers
  • 1994: Baeksang Arts Awards - Best New Actor, TV category for The Last Match

Cathetan Sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ Guess What! They've Been Dating for 2 Years Korea Times. November 5, 2009.
  2. ^ Interview with Jang Dong-gun CNN Talk Asia. October 24, 2007.
  3. ^ Jang to Disclose Wedding Plans in March Korea Times. February 1, 2010.

Pranala Jaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Jang_Dong-gun&oldid=1093446"