Ko So-young

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Ko So-young 고소영
고소영.jpg
Lair (1972-10-06) Oktober 6, 1972 (umur 46)
Seoul, South Koréa
Jeneng liya Go So-young
Pakaryan Aktris
Taun aktif 1992–saiki
Dhuwur 1.68 m (5 ft 6 in)
Bojo Jang Dong-gun (m. 2010)

Ko So-young (lair tanggal 6 Oktober 1972) ya iku aktris lan modhel saka Koréa Kidul.[1] Dhèwèké lulusan Chung-Ang University ing kelas Drama lan Cinema. Dhèwèké uga dikenal kanthi sesebutan wong wadon ideal ing Koréa. Ko lair ing Seoul, Koréa.[2] Dhèwèké sekolah ing Sekolah Tinggi kang isiné wong wadon thok, banjur kuliah ing Chung-Ang University, ing kana dhèwèké sinau ngèlmu komputer. Ko debute ing drama TV Love Tomorrow ing taun 1993. Dhèwèké gawé debut fileme kang klawanan karo Jung Woo-sung ing The Fox with Nine Tails ing taun 1994, kanthi rangking filem Koréa pisanan kang migunakaké gambar-gambar saka komputer.[3] Ko nikah karo aktor Jang Dong-gun ing upacara nikahane kang megah kang dianakake ing Hotèl Shilla Seoul tanggal 2 Mèi 2010, banjur limang sasi meteng. Anak pisanane saka pasangan iku ya iku anak lanang kang lair ing tanggal 4 Oktober 2010.

Filmografi[besut | besut sumber]

Taun Film Minangka
1994 The Fox with Nine Tails Harah
1997 Beat Romi
1998 If the Sun Rises in the West Hyun-ju
1999 Love Wind, Love Song Young-seo
Love Jenny
2001 A Day Jin-won
2003 Double Agent Yun Su-mi
2006 APT Oh Se-jin
2007 Project Makeover Na Jung-ju


Taun Televisi Minangka
1992-1994 Tomorrow Love (KBS2) Yoo Hyun-kyung
1993 Mother's Sea (MBC) Kim Kyung-seo
1994-1995 My Son's Woman (MBC) Choi Soo-jung
1995 Sookhee (MBC)
1995 Ko So-young's Dating FM (MBC Radio)
1996 Star (MBC) Jang Hye-mi
1997 Women (SBS)
1997 Barefoot Days (KBS2) Ki Hae-jun
1998 Memories (MBC) Joo-hee
2007 Blue Fish (SBS) Jung Eun-soo

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. go soyoung
  2. "Jang Dong-Gun And Ko So-Young Lavish Wedding!". PopSeoul. May 2, 2010. Retrieved January 8, 2011.
  3. "Korean stars Jang Dong Gun, Ko So Young get hitched". channelnewsasia.com. May 3, 2010. Retrieved January 8, 2011.