Pura Himéji

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Istana Himeji)
Pura Himeji dilihat dari wilayah Nishinomaru
Pura Himeji
Himeji Castle The Keep Towers.jpg
Situs Warisan Donya UNESCO
Pernah Jepang Edit this on Wikidata
Paugeran i, iv[1]
Rujukan 661
Koordhinat 34°50′22″N 134°41′38″E / 34.839444444444°N 134.69388888889°E / 34.839444444444; 134.69388888889
Prasasti 1993 (Sèsi ke-17)
Situs jaringan www.himejijo-syuri.jp/en/index.html
Pura Himéji is located in Jepang
Pura Himéji
Pernahé Pura Himéji

Pura Himeji (basa Jepang: 姫路城, Himeji-jō) iku pura kang ana ing kutha Himeji, Prefektur Hyogo, Jepang. Miturut provinsi jaman biyèn, pura iki kalebu ing Harima-no-kuni, Shikito-gun, Himeji.[2] Pura iki rupane putih kabèh tekan tegele, dadi pura iki uga diarani pura manuk kuntul putih (basa Jepang: 白鷺城, Shirasagi-jō).[2] Pura Himeji iku salah siji tuladha arsitèktur pura saka abad ka-17.[2]

Pura Himeji ora tau kena bebaya saka perang, lan ora tau direbut karo musuh, dadi purané akèh kang isih wutuh. Pamaréntahan Jepang ngukuhaké 8 yasan kaya ta, menara utama, menara cilik, lan Watari-yagura kang ana ing jero komplek pura minangka pusaka nagara. Saliyané iku, werna-werna yasan kanthi cacahé 74 yasan ing sajerone pura (27 yasan Yagura/Watari-yagura, 15 yasan gerbang, 32 yasan tembok) dikukuhaké minangka budaya kang penting.[3]

Pura Himeji dianggep tinggalan budaya sing diduweni nagara kang penting. Ing taun 1993 UNESCO nglebokake Pura Himeji ing daptar Sana Warisan Donya kategori warisan budaya.

Saka kadohan, pura iki katon éndah kanthi tembok kang wernane putih. Pura iki uga asring digunakake kanggo gawé filem kanthi carita sajarah Jepang jaman biyèn. Pura iki uga asring digunakake kanggo pura pengganti, kaya Pura Edo.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]