Pura Himéji

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Istana Himeji)
Pura Himeji dilihat dari wilayah Nishinomaru
Sana Warisan Donya UNESCO
Pura Himeji
Janeng ing Pratélan Warisan Donya
Jinis Budaya
Wewaton i, iv
Rujukan 661
Tlatah UNESCO Asia-Pasifik
Sujarah prasasti
Prasasti 1993 (Sési ke-17)

Pura Himeji (basa Jepang: 姫路城, Himeji-jō) iku pura kang ana ing kutha Himeji, Prefektur Hyogo, Jepang. Miturut propinsi jaman biyen, pura iki kalebu ing Harima-no-kuni, Shikito-gun, Himeji.[1] Pura iki rupane putih kabeh tekan tegele, dadi pura iki uga diarani pura manuk kuntul putih (basa Jepang: 白鷺城, Shirasagi-jō).[1] Pura Himeji iku salah siji tuladha arsitektur pura saka abad ka-17.[1]

Pura Himeji ora tau kena bebaya saka perang, lan ora tau direbut karo musuh, dadi purané akeh kang isih wutuh. Pamarentahan Jepang netepake 8 bangunan kayata, menara utama, menara cilik, lan Watari-yagura kang ana ing jero komplek pura minangka pusaka negara. Saliyane iku, werna-werna bangunan kanthi cacahe 74 bangunan ing sajerone istana (27 bangunan Yagura/Watari-yagura, 15 bangunan gerbang, 32 bangunan tembok) ditetepake minangka budaya kang penting.[2]

Pura Himeji dianggep tinggalan budaya sing diduweni negara kang penting. Ing taun 1993 UNESCO nglebokake Pura Himeji ing daptar Sana Warisan Donya kategori warisan budaya.

Saka kadohan, pura iki katon éndah kanthi tembok kang wernane putih. Pura iki uga asring digunakake kanggo gawé pilem kanthi carita sajarah Jepang jaman biyen. Pura iki uga asring digunakake kanggo pura pengganti, kaya Pura Edo.

Pranala Jaba[besut | besut sumber]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pura_Himéji&oldid=1071801"