Pura Himéji

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Pura Himeji dilihat dari tlatah Nishinomaru
Sana Warisan Donya UNESCO
Pura Himeji
Janeng ing Pratélan Warisan Donya
JinisBudaya
Wewatoni, iv
Rujukan661
Tlatah UNESCOAsia-Pasifik
Sujarah prasasti
Prasasti1993 (Sési ke-17)

Pura Himeji (basa Jepang: 姫路城, Himeji-jō) iku pura kang ana ing kutha Himeji, Prefektur Hyogo, Jepang. Miturut provinsi jaman biyèn, pura iki kalebu ing Harima-no-kuni, Shikito-gun, Himeji.[1] Pura iki rupané putih kabèh tekan tegele, dadi pura iki uga diarani pura manuk kuntul putih (basa Jepang: 白鷺城, Shirasagi-jō).[1] Pura Himeji iku salah siji tuladha arsitèktur pura saka abad angka 17.[1]

Pura Himeji ora tau kena bebaya saka perang, lan ora tau direbut karo musuh, dadi purané akèh kang isih wutuh. Pamaréntahan Jepang ngukuhaké 8 yasan kaya ta, menara utama, menara cilik, lan Watari-yagura kang ana ing jero komplek pura minangka pusaka nagara. Saliyané iku, warna-warna yasan kanthi cacahé 74 yasan ing sajerone pura (27 yasan Yagura/Watari-yagura, 15 yasan gerbang, 32 yasan témbok) dikukuhaké minangka budaya kang wigati.[2]

Pura Himeji dianggep tinggalan budaya sing diduweni nagara kang wigati. Ing taun 1993 UNESCO nglebokaké Pura Himeji ing pratélan Sana Warisan Donya kategori warisan budaya.

Saka kadohan, pura iki katon éndah kanthi témbok kang wernane putih. Pura iki uga asring minangka gawé filem kanthi carita sajarah Jepang jaman biyèn. Pura iki uga asring minangka pura pengganti, kaya Pura Edo.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]