Isan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Northeastern Region
ภาคอีสาน
Region
Thai–Lao Friendship Bridge
Phu Kradueng National ParkKhao Yai National Park
Phanom Rung Historical ParkUbon Ratchathani Candle Festival
Northeastern Region in Thailand
Northeastern Region in Thailand
Largest cityNakhon Ratchasima
Provinces
Laladan
 • Gunggung168,854 km2 (65,195 sq mi)
Cacah warga (2018)
 • Gunggung22,240,574
 • Pepadhet0,13/km2 (0,34/sq mi)
Demonym(s)Khon Isan
Zona wektuICT (UTC+7)
LanguageIsanothers

Thailand utawa Isan Lor Lor ( Isan / Thai: อีสาน , kocapan [ʔīː.sǎːn]  ( listen)</img>  ; Masalah Lua ing Modhul:Lang larik 1120: attempt to index field 'article_name' (a nil value).  ; uga ditulis minangka Isaan, Isarn, Issarn, Issan, Esan, utawa Esarn; saka Pali īsānna utawa basa Sanskerta ईशान्य īśānya "timur laut") [1] kasusun saka 20 provinsi ing wilayah sisih lor wétan Thailand . Isan minangka wilayah paling gedhe ing Thailand, dununge ing Dataran Tinggi Khorat, wewatesan karo Kali Mekong (sadawane tapel wates karo Laos ) ing sisih lor lan wétan, karo Kamboja ing sisih kidul kidul lan Pegunungan Sankamphaeng sisih kidul Nakhon Ratchasima . Ing sisih kulon dipisahake saka sisih lor lan tengah Thailand kanthi Pegunungan Phetchabun . Isan udakara 160,000 km2 (62,000 sq mi) nggawe udakara separo ukuran Jerman lan kira-kira ukuran Inggris lan Wales.

Isan duwe pirang-pirang situs Zaman Perunggu sing penting, kanthi seni prasejarah kanthi bentuk lukisan tebing, artefak lan bukti awal budidaya pari . Piranti wesi lan tembaga kayata ing Ban Chiang bisa uga alat sadurunge saka Mesopotamia .

Phanom Rung ing Buriram .

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Klaus Glashoff. "Spoken Sanskrit". Spokensanskrit.de. Dibukak ing 2010-05-02.