Ibnu Rusyd

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Ibn Rušd (ابن رشد)
Averroes

Patung Averroes ing Cordoba
Jeneng pepak Ibn Rušd (ابن رشد)
Averroes
Lair 14 April 1126
Cordoba, Al-Andalus, Almoravid Empire[1][2][3]
(present-day Spain)
Pati 10 Desember 1198 (umur 72)
Marrakesh, Almohad Morocco
Era Medieval era (Islamic Golden Age)
Wilayah Muslim world, Western philosophy
Pendhidhikan Islam Sunni (Maliki madh'hab)
Averroism
Kawigatèn utama teologi Islam, Filsafat, Matematika, Kedokteran, Astronomi
Gagasan wigati Rekonsiliasi Aristotelianisme déning Islam

Ibnu Rushdi (1126 - Marrakesh, Maroko, 10 Desember 1198) ing basa Arab ابن رشد kaliyan ing basa Latin Averroes, punika satunggiling filsuf saking Spanyol (Andalusia).

Ibnu Rushdi

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Liz Sonneborn: Averroes (Ibn Rushd): Muslim scholar, philosopher, and physician of the twelfth century, The Rosen Publishing Group, 2005 (ISBN 1-4042-0514-4, ISBN 978-1-4042-0514-7) p.31 [1]
  2. ^ Cithakan:Harvard citation
  3. ^ Cithakan:Harvard citation
  4. ^ http://www.h-net.org/reviews/showrev.cgi?path=227091077594594


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ibnu_Rusyd&oldid=803896"