Hyalinobatrachium pellucidum

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Hyalinobatrachium pellucidum
Lateral view of Hyalinobatrachium pellucidum.jpg
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Klas: Amphibia
Ordho: Anura
Famili: Centrolenidae
Génus: Hyalinobatrachium
Spésies: H. pellucidum
Jeneng binomial
Hyalinobatrachium pellucidum
(Lynch & Duellman, 1973)

Hyalinobatrachium pellucidum utawa kang sinebut Kodhok Transparan, uga sinebut minangka kodhok kaca utawa kristal bisa ddeleng lumantar daginge kang transparan. Kodhok jinis iki ora anyar, nanging terancam cures.[1]

Kulite ya iku jinis Pellucidum Hyalinobatrachium kang bentuke transparan mula bisa dideleng organ-organ nalika malik awake.[1] Jinis amfibi gedhene luwih cilik saka kuku driji lan kulite transparan mula organ jerone katon saka njaba. Satwa ik kagolong satwa kang terancam cures.[1]

Habitat[besut | besut sumber]

Panggonan urip kodhok jinis Pellucidum Hyalinobatrachium ysiku pagunungan lembab tropis lan subtropis utawa kali.[2] Kodhok transparan iki terancam cures amarga ilange habitat lingkungan asline, sanajan program-program perlindungan kanggo njaga spésies iki tansah ditindakake.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c Hyalinobatrachium pellucidum Coloma, L.A., Ron, S. & Cisneros-Heredia Diundhuh tanggal 12 Juni 2010
  2. ^ a b Lewis Smith Diundhuh tanggal 11 Juni 2010