Hierodula patellifera

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Dhéyé Jawa
Hierodula patellifera1.jpg
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Arthropoda
Klas: Insecta
Ordho: Mantodea
Famili: Mantidae
Génus: Hierodula
Spésies: H. patellifera
Jeneng binomial
Hierodula patellifera
Serville, 1839

Hierodula patellifera, arané dhéyé kang umum tinemu ing tanah Jawa ,[1] kang kalebu genus Hierodula.

Wedharan[besut | besut sumber]

Dhéyé lanang ukurané watara 45-65mm, déné kang wadon 65–75 mm[2]. Wernané bisa ijo utawa soklat kayu.

Sebaran[besut | besut sumber]

Dhéyé iki tinemu ing Malaysia, Hawaii, India,[3] Jawa, Semenanjung Koréa, Filipina, Papua Nugini, Cina, Taiwan, Vietnam, Sumba,[4] Honshu, Shikoku, Kyushu, Okinawa ing Jepang,[5] Taiwan.[2][6]

Habitat[besut | besut sumber]

H. patellifera urip ing wit-witan lan ing sesuketan, ing sawah utawa pinggir alas.[5]

Gambar[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. http://www.mantispets.com/mantids-for-sale.html
  2. a b http://www.jasa.pe.kr/pulmuchi/sciname.htm
  3. http://zsi.gov.in/checklist/mantodea.pdf
  4. [1] Mantis (Hierodula patellifera) Family Mantidae.
  5. a b http://www.insects.jp/kon-kamaharabiro.htm
  6. http://mantodea.myspecies.info/check-list-mantids-taiwan