Walang kadung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Dhéyé)
Walang kadung
Kalamangsa: 145–0 Ma
Kapur–saiki
Praying mantis india.jpg
Klasifikasi ngèlmiah e
Karajan: Animalia
Filum: Arthropoda
Klas: Insecta
Infraklas: Neoptera
Unranked: Polyneoptera
Superordho: Dictyoptera
Ordho: Mantodea
Burmeister, 1838
Famili

Acanthopidae
Amorphoscelididae
Chaeteessidae
Empusidae
Eremiaphilidae
Hymenopodidae
Iridopterygidae
Liturgusidae
Mantidae
Mantoididae
Metallyticidae
Sibyllidae
Tarachodidae
Thespidae
Toxoderidae

Sinonim
  • Manteodea Burmeister, 1829
  • Mantearia
  • Mantoptera

Walang kadung utawa dhéyé iku ordho (Mantodea) kéwan gegremetan sing anggotané ana punjul 2.400 spésies ing sajeroning 430 génus ing sajeroning 15 famili. Famili sing anggotané akèh dhéwé ya iku Mantidae. Walang kadung sumebar ing saindengé donya, mliginé ing laladan anget lan tropis. Endhasé wujud pojok telu (triangluar) kanthi mata sing mlolo lan gulu luwes. Awaké ana sing duwé utawa tanpa suwiwi, nanging kabèh Mantodea duwé lengen gedhé kanggo nyekel lan ngengkeng mangsané. Pawakané jejeg lan lengené mingkup yèn lagi meneng.