Grands-pères

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Grand-père au sirop d'érable.

Grand-pères, grand-pères au sirop d'érable utawa grand-pères dans le sirop d'érable minangka pastry tradisional ing masakan Québécois lan Acadian . Istilah pépère uga digunakake kanggo njlentrehake sajian iki ing sawetara wilayah ing Quebec kayata Beauce . [1] Kue-kue iki umume disajikake sajrone "le temps des sucres" ing gubuk gula .

Grand-peres yaiku kue sing ukurane kurang luwih werni bal lan digawe saka adonan sing digawe saka glepung, bubuk roti, mentega, susu lan gula . Grand-pères kudu dilebokake ing sirup maple sing wis umob, mula ditrapake rasane. Dheweke disajekake nganggo sirup maple sing wis digodhog lan asring es krim . Gula coklat kadang bisa ngganti sirup maple lan vanilla kadang bisa ditambah. [2]

Referensi lan cathetan[besut | besut sumber]

  1. grands-pères au sirop d'érable, Office québécois de la langue française
  2. grands-pères au sirop d'érable, Office québécois de la langue française