Olahan Quebec

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Le poulet rôti dening Suzor-Côté .

Masakan Quebec nampilake karakteristik masakan nasional sing sugih kanthi spesialisasi regional. Iki asale saka masakan Prancis abad kaping 16 lan sejarah perdagangan wulu lan moro . Iki uga dipengaruhi dening sinau saka First Nations, masakan Inggris, masakan Amerika lan, bubar, saka masakan imigran. Wiwit abad kaping 16, penjajah Prancis ing Amerika Utara nggawe masakan anyar amarga sifat kolonial sing intensif karo tenaga kerja lan kudu "débrouillard" (supaya bisa nggunakake sing kasedhiya). Akeh bahan uga langka utawa musiman. Masakan masarakat New France lan Acadia wis padha . Panganan Acadia, Nanging, luwih fokus ing panganan segara amarga sejarah maritim saka Acadians . Wiwit taun 1970-an, wilayah-wilayah Quebec wis ngembangake piring sing luwih khas.