Sirup mapel

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Maple syrup
Maple syrup.jpg
Bottled maple syrup
Panggonan asalCanada
United States
Woworan pokokXylem sap (usually from sugar maple, red maple, or black maple)
Buku masakan: Maple syrup  Médhia: Maple syrup

Sirup maple minangka sirup sing biasane digawe saka getah xylem maple gula, maple abang, utawa wit maple ireng, sanajan bisa uga digawe saka spesies maple liyane. Ing iklim sing adhem, wit-witan kasebut nyimpen pati ing batang lan oyot sadurunge musim salju; pati banjur diowahi dadi gula sing mundhak ing getah ing pungkasan mangsa salju lan awal musim semi. Wit maple ditoreh bolongan pengeboran menyang trunk lan nglumpukake getah, sing diolah kanthi digawe panas kanggo nguap banyu, dadi sirup sing konsentrasi. Umume wit bisa ngasilake 20 to 60 litres (5 to 15 US gallons) sap saben musim. [1]

Sirup Maple pisanan digawe lan digunakake dening masarakat pribumi ing Amerika Utara, lan praktik kasebut diadopsi dening para pedunung Eropa, sing kanthi bertahap nyaring metode produksi. Dandan teknologi ing taun 1970-an luwih olahan pangolahan sirup. Provinsi Quebec Kanada saiki dadi produsen paling gedhe, sing tanggung jawab 70 persen output donya; Ekspor sirup maple Kanada ing 2016 yaiku $ 487 yuta (udakara US $ 360 yuta), kanthi Quebec nyathet udakara 90 persen saka total iki.

[2] [3]

Wit maple gula

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "How maple syrup is made". Vermont Maple.
  2. Marowits, Ross (20 February 2017). "Quebec increases maple syrup production amid internal revolt, foreign competition". CBC. Diarsip saka sing asli ing 18 May 2017. Dibukak ing 21 May 2017.
  3. Robin Levinson-King and Jessica Murphy (9 April 2017). "Quebec's maple syrup producers seeking global domination". BBC News. Diarsip saka sing asli ing 6 June 2017. Dibukak ing 21 May 2017.