Mapel

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Acer
Acer pseudoplatanus 002.jpg
Acer pseudoplatanus (maple sikamor)
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Unranked: Angiospermae
Unranked: Eudikotil
Unranked: Rosids
Ordho: Sapindales
Famili: Sapindaceae[1] (sebelumnya Aceraceae)
Subfamili: Hippocastanoideae
Génus: Acer
L.
Spesies

Lihat pula
spesies yang dikelompokkan dalam sesi
daftar abjad spesies

Map genus Acer.png
Persebaran

Acer /ˈsər/ ya iku genus saka wit utawa suket kang umum dimengerteni minangka Maple. Ana kurang luwih sawatara 128 spesies, kang saka Asia, [2] karo sawetara uga ana ing Eropah, Afrika Lor lan Amerika lor. Mung siji spesies, Acer laurinum, ana ing Hemisphere Kidul . [3] Spesies khas saka genus iki yaiku maple cycamor, Acer pseudoplatanus, spesies maple paling dimangerteni ing Eropa. [4] Ing nagara Indonesia, tanduran iki mung ditemokake ana ing bageyan cilik saka Pulo Sumatra lan Pulo Jawa. Biasane ditemokake ing alam, alas blantara, utawa ing gunung.

Tlutuh xylem godhong maple ldijupuk minangka bahan mentah kanggo nggawe sirup maple sing digunakake kanggo gegenep nalika mangan roti lan kue.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Stevens, P. F. (2001 onwards). Angiosperm Phylogeny Website. Version 9, June 2008 [and more or less continuously updated since]. http://www.mobot.org/MOBOT/research/APweb/.
  2. Tingzhi Xu; Yousheng Chen; Piet C. de Jong; Herman John Oterdoom; Chin-Sung Chang. "Acer Linnaeus". Flora of China. Missouri Botanical Garden, St. Louis, MO & Harvard University Herbaria, Cambridge, MA. Retrieved 27 May 2012.
  3. Gibbs, D. & Chen, Y. (2009) The Red List of Maples Botanic Gardens Conservation International (BGCI) ISBN 978-1-905164-31-8
  4. van Gelderen, C. J. & van Gelderen, D. M. (1999). Maples for Gardens: A Color Encyclopedia

Bibliografi[besut | besut sumber]

  • Philips, Roger (1979). Trees of North America and Europe. New York: Random House, Inc. ISBN 0-394-50259-0. Philips, Roger (1979). Trees of North America and Europe. New York: Random House, Inc. ISBN 0-394-50259-0. Philips, Roger (1979). Trees of North America and Europe. New York: Random House, Inc. ISBN 0-394-50259-0. Philips, Roger (1979). Trees of North America and Europe. New York: Random House, Inc. ISBN 0-394-50259-0.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

[[Kategori:Artikel mawa mikroformat 'species']] [[Kategori:Wit-witan]] [[Kategori:Tetuwuhan miturut famili]]