Gendéra Haiti

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
FIAV 011011.svg Rasio Gendéra: 3:5
FIAV 100100.svg Gendéra sipil. Rasio Gendéra: 3:5
Gendéra Haiti, 1964–1986.
Gendéra Karajan Haiti

Gendéra Haiti disarujuki wiwit tanggal 25 Fèbruari 1986. Gendéra Haiti kapérang déning loro wangun segipapat kang malang.Ing separoné kanthi warna biru lan kang ngisor warna abang[1]. Ing tengah kagambar lambang Haiti kanthi wujud wit palem kang dimupangatake kanggo saubengé gendéra. Wujud meriam uga kagambar ing gendéra Haiti ya iku kang kagambar ana ing sisih wit palem. Tulisan kang paling ngisor ya iku sesanti nasional: L'Union Fait La Force (Persatuan Ngasilake Kakuatan)[2]. Gendéra lan ensain sipil kang ora muat wujud lambang Haiti.

Werna biru lan abang kang ana ing gendéra dipendet saka Tricolore Prancis kang disuwèk déning revolusioner jean-Jacques Dessalines taun 1803[3]. Kaloro bagean uga dijait kanthi malang kanggo ngawé gendéra kang anyar.

Ing Olimpiade Mangsa Panas 1936 Berlin, sajeroning Haiti lan Liechtenstein migunakaké gendéra kang padha, kang nyebabake gambar mahkota ditambahake ing Gendéra Liechtenstein.

Wiwit 25 Mèi 1964 nganti 25 Fèbruari 1986, François lan Jean-Claude Duvalier, nagara Haiti duwé gendéra kang bedha, kanthi warna abang lan ireng kanthi mudun lan malang.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ Various sources. Op. cit. L'histoire d'Haiti. "18 Mai." Accessed 12 Feb 2011.
  2. ^ Clinton, Hillary. Remarks on Republic of Haiti Flag Day. 18 May 2010. Accessed 12 Feb 2011.
  3. ^ New York Evening Post: "Constitution of Hayti." General Dispositions: Article 20. 15 Jul 1805. Op. cit. Corbett, Bob. The 1805 Constitution of Haiti. 4 Apr 1999. Accessed 12 Feb 2011.