Sydney Opera House

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
(Dilih saka Gedung Opera Sydney)
Sydney Opera House*
Situs Warisan Donya UNESCO

Sydney Opera House - Dec 2008.jpg
Nagara Australia
Jinis Cultural
Wewaton i
Rujukan [Kaca wéb situs warisan donya saka UNESCO 166]
Wewengkon Asia-Pacific
Sajarah didaftaraké
Didaftar resmi 2007  (Sèsi 31st)
* Jeneng resmi jroning Daftar Warisan Donya.
Miturut klasifikasi resmi UNESCO.

Sydney Opera House [1] ya iku iku salah sawijiné panggon wisata ing kutha Sydney, Australia. Papan iki uga ing Bennelong Point, Sydney Opera House iku ana ing sisih lor Sydney Harbour cedhak Sydney Harbour Bridge.[2][3] Gedung iki uga salah sijine bangunan kang unik lan megah.[2] Bangunan iki diresmekake nalika taun 1973 lan diwenehi penghargaan déning UNESCO minangka World Heritage ing taun 2007.[2] Gedung opera iki dirancang déning arsitek Denmark, Jorn Utzon, lan dibuka ing taun 1973 déning Ratu Elizabeth II.[4][5].Payoné kaya kapal kang ana layar terkembange lan ditutup nganggo keramik putih kang cacahe akeh.[5] Gedung Opera Sydney dikenal minangka salah salah siji panggonan kang misuwur ngenani konser musik klasik lan teater drama kelas donya.[6] Bangunan iki duweni 5 teater kang digunakake kanggo pertunjukan, muséum, kebon kéwan, Ranta Bondh Beach lan panggonan blanja.[7]

Bangunan Opera Sydney

Bangunan iki kalebu gedhong kang paling rame nomer telu sadonya. Luase gehung iki 1.8 hektare kanthi dawa 183 meter lan ambane 120 meter. opera iki uga dipondaseni 588 dermaga kang jerone 25 meter saka ngisor permukaan laut. Opera House iku panggon kanggo pèntas seni lan budaya [8].

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Kaca utama wèb Sydney Opera House
  2. ^ a b c (id)unik.com Diundhuh tanggal 21 Juli 2011.
  3. ^ (id)webnode.com Diundhuh tanggal 26 Juli 2011.
  4. ^ (en) sydney.com.au Diundhuh tanggal 6 Agustus 2011]]
  5. ^ a b (id)tempointeraktif.com Diundhuh tanggal 26 Juli 2011
  6. ^ (id)vivanews..com Diundhuh tanggal 1 Agustus 2011.
  7. ^ (id)issu.com
  8. ^ Kaca utama wèb Sydney Opera House saka Pamarintah

Pranala njaba[besut | besut sumber]