Sydney Opera House

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Gedung Opera Sydney)
Sydney Opera House
Sydney Opera House - Dec 2008.jpg
Situs Warisan Donya UNESCO
Rujukan Kaca wéb situs warisan dunya saka UNESCO 166
Prasasti 2007 (Sèsi 31st)

Sydney Opera House [1] ya iku iku salah sawijiné panggon wisata ing kutha Sydney, Australia. Papan iki uga ing Bennelong Point, Sydney. Opera House iku ana ing sisih lor Sydney Harbour cedhak Sydney Harbour Bridge.[2][3] Gedung iki uga salah sijine yasan kang unik lan megah.[2] Bangunan iki diresmekake nalika taun 1973 lan diwenehi penghargaan déning UNESCO minangka World Heritage ing taun 2007.[2] Gedung opera iki dirancang déning arsitèk Denmark, Jorn Utzon, lan dibuka ing taun 1973 déning Ratu Elizabeth II.[4][5].Payoné kaya kapal kang ana layar terkembange lan ditutup nganggo keramik putih kang cacahe akèh.[5] Gedung Opera Sydney dikenal minangka salah salah siji panggonan kang misuwur ngenani konser musik klasik lan teater drama kelas donya.[6] Bangunan iki duweni 5 teater kang digunakaké kanggo pertunjukan, musiyum, kebon kéwan, Ranta Bondh Beach lan panggonan blanja.[7]

Bangunan Opera Sydney

Bangunan iki kalebu gedhong kang paling rame nomer telu sadonya. Luase gehung iki 1.8 hektare kanthi dawa 183 mèter lan ambane 120 mèter. opera iki uga dipondaseni 588 dermaga kang jerone 25 mèter saka ngisor permukaan laut. Opera House iku panggon kanggo pèntas seni lan budaya [8].

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Kaca utama wèb Sydney Opera House
  2. ^ a b c unik.com Diundhuh tanggal 21 Juli 2011.
  3. ^ webnode.com Diundhuh tanggal 26 Juli 2011.
  4. ^ sydney.com.au Diundhuh tanggal 6 Agustus 2011]]
  5. ^ a b tempointeraktif.com Diundhuh tanggal 26 Juli 2011
  6. ^ vivanews..com Diundhuh tanggal 1 Agustus 2011.
  7. ^ issu.com
  8. ^ Kaca utama wèb Sydney Opera House saka Pamarintah

Pranala njaba[besut | besut sumber]