Gatsby

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Gatsby
A close-up view of a personal-sized Gatsby sandwich prepared with calamari and chips
A close-up view of a personal-sized Gatsby sandwich prepared with calamari and chips
JinisSandwich
Panggonan asalSouth Africa
Tlatah utawa prajaCape Town
Woworan pokokBread rolls, French fries, meat or seafood (masala steak, chicken, polony,[1] Vienna sausage, calamari, fish), sauce
Buku masakan: Gatsby

Gatsby minangka sandwich kapal selam Afrika Selatan sing kalebu gulung roti sing diisi kripik (kentang goreng) lan pilihan kanggo ngisi lan saos. Asale saka Cape Town lan misuwur ing saindenging propinsi Cape Barat. Sandwich biasane gedhe lan cocog kanggo dituduhake dening pirang-pirang wong.

Ora ana resep standar kanggo Gatsby, nanging biasane ditawakake kanthi potongan roti gaya Prancis sing dawa (siji kaki utawa luwih) dawa. Roti liyane sing digunakake bisa uga kalebu roti hotdog utawa roti rata. Sandwich digawe gedhe kanggo dibagi, biasane patang cara. Isi Gatsby ngemot chip kanthi macem-macem bahan kayata daging, iwak lan endhog. Isi daging bisa uga kalebu steak bakar, steak masala pitik, sosis poloni, sosis Wina lan sosis Ruslan . Iwak gorengan utawa acar, cumi, kari lan endhog uga asring ditawakake. The fillings umume disandangi karo achar pickles utawa sauce Piri Piri .  

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng Kavonic 2015