Sosis Wina

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Sosis Wina asap
Sosis Wina Amerika Utara dicelupake ing saos tomat

Sosis Wina (basa Jerman: Wiener Würstchen, Wiener  ; Jerman Wina / Ostenrik : Frankfurter Würstel utawa Würstl ; Jerman Jerman : Wienerli ; Swabian : Wienerle utawa Saitenwurst) punika lancip sosis parboiled tradisional saka daging babi lan daging sapi ing casing saka wedhus usus 's, banjur diwenehi suhu kurang udud .[1][2] Tembung Wiener iku basa Jerman kanggo basa Wina .[3] Ing Ostenrik, istilah "Wiener" ora umum kanggo panganan iki, sing biasane diarani Frankfurter Würstl .[4] Bahan-bahan, persiapan, ukuran, lan rasa bisa beda-beda gumantung karo pabrike lan wilayah sing adol.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Discounter: Der Kampf um das billigste Wiener Würstchen". Die Welt (ing basa Jérman). 2015-10-15. Dibukak ing 2016-09-17.
  2. "Wiener Würstchen". Bund für Lebensmittelrecht und Lebensmittelkunde (ing basa Jérman). 2016-08-24. Dibukak ing 2016-09-17.
  3. "Wiener {1} translation English - German dictionary - Reverso". reverso.net.
  4. "Warenkunde - Frankfurter oder Wiener - gibt es einen Unterschied?". Bundesverband der Deutschen Fleischwarenindustrie (ing basa Jérman). 2011-06-06. Dibukak ing 2016-09-17.