Menyang kontèn

Frankfurter Würstchen

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Frankfurter Würstchen asli nyedhiyakake salad kentang.

Sawijining Frankfurter (basa Jerman kanggo sosis Frankfurt) minangka salah sawijining olahan sosis parboiled tipis sing digawe saka daging babi murni ing selubung usus wedhus . Rasa sing disenengi diduweni kanthi metode khusus ngrokok suhu sithik. Kanggo dikonsumsi, sok-sok Frankfurter ora dimasak; mung digawe panas ing banyu panas udakara wolung menit sing ngalangi kulit ora bisa pecah. Saka wektu kanggo wektu, masak ing propana utawa panggang areng. Biasane disajeni nganggo roti, mustar, horseradish lan / utawa salad kentang .