Brühwurst

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Brühwurst
Wurst (Bruehwurst).jpg
Various cooked sausages: Lyoner, Austrian smoked sausage and veal sausage
JinisSausage
Panggonan asalGermany
Buku masakan: Brühwurst  Médhia: Brühwurst

Brühwurst ("sosis scalded" utawa "sosis parboiled") minangka jeneng kolektif kanggo sawetara jinis sosis miturut klasifikasi Jerman. Yaiku sosis sing wis dimasak sing wortel ( parboiled ), beda karo sing mentah. Biasane disiapake saka daging mentah sing disigar kanthi alus, kadang diasepi, lan biasane disajeni panas. Ing jagad sing nganggo basa Inggris, sosis kasebut biasane dipérang dadi rong kelas: sosis sing dimasak (kaya ta asu panas ) lan sosis asap asap (kaya ta kielbasa ).

Referensi[besut | besut sumber]