Sosis bologna

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Diiris bologna

Sosis Bologna, uga disebut baloney ( /bəˈlni/ ) [1] utawa parizer, punika sosis asalé saka mortadella, a, sacoro apik daging babi sosis padha-looking lemah ngemot persagi lemak daging babi, Originally saka kutha Italia saka Bologna ( palafalan jroning basa Italia: [boˈloɲɲa]pra=|Babagan swara iki ). Jeneng umum liyane kalebu poloni ing Zimbabwe, Zambia lan Afrika Selatan, devon ing umume negara-negara Australia, lan fritz ing Australia Selatan. Seasoning Khas bologna kalebu mrico ireng, nutmeg, allspice, wiji celery lan katumbah lan, kaya mortadella, Myrtle woh wohan beri dipun roso khusu. [2] Aturan pamrentah AS mrentah supaya bologna Amerika digiling kanthi alus [3] lan tanpa lemak sing katon. Kajaba daging babi, bologna bisa digawe saka pitik, kalkun, daging sapi, daging rusa, kombinasi utawa protein kedele . Kasedhiya macem-macem versi bologna vegetarian lan vegan. Resep khas Inggris nggunakake protein kedelai lan gandum ing panggonan daging tanpa ramping lan minyak sawit tinimbang lemak bebarengan karo pati, carrageenan, lan rasa. Bisa dipangan adhem utawa dimasak kanthi cara sing padha karo bologna tradisional.

[4]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "baloney." Dictionary.com Unabridged. Random House, Inc. 14 October 2011.
  2. "What The Heck Is In Bologna, Anyway?". Huffington Post. 24 October 2013.
  3. "Hot Dogs and Food Safety".
  4. "Slicing Sausage / Bologna - Fry Family Food". 16 July 2016.