Roti lapis prau silem

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Submarine sandwich
Submarine sandwich with toppings and dijon mustard.jpg
A submarine sandwich
Jeneng liyané
Panggonan asalUnited States
Tlatah utawa prajaNortheast
Woworan pokokMultiple
VariasiMultiple
Buku masakan: Submarine sandwich  Médhia: Submarine sandwich

Roti lapis prau silem, uga dikenal minangka sub, hoagie, hero, utawa grinder, yaiku jinis panganan gulungan sing dumadi saka roti dawa utawa gulung diisi macem-macem daging, keju, janganan, lan isèn-isèn. [2] [3] Gulungan ora duwe jeneng standar, kanthi pirang-pirangvariasi sing digunakake ing saindenging jagad.

Tembung submarine lan sub iki nyebar lan ora disebaraké ing tlatah tartamtu, sanajan akeh istilah lokal sing gegayutan ing sisih lor-wétan Amerika Serikat.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Eames, Edwin; Robboy, Howard (December 1967). "The Submarine Sandwich, Lexical Variations in a Cultural Context". American Speech. 42 (4): 279–288. doi:10.2307/452990. JSTOR 452990. Accessed 15 January 2020. Cithakan:Subscription
  2. "submarine sandwich". The American Heritage Dictionary of the English Language (Fourth ed.). Houghton Mifflin Co. 2000. Dibukak ing August 22, 2013.
  3. "po'boy". Merriam-Webster Online Dictionary. Dibukak ing 20 March 2018.