Gandaria

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gandaria
Bouea macrophylla young fruit.JPG
Buah gandaria mudha
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Dhivisi: Magnoliophyta
Klas: Magnoliopsida
Ordho: Sapindales
Famili: Anacardiaceae
Génus: Bouea
Spésies: B. macrophylla
Jeneng binomial
Bouea macrophylla Griffith

Gandaria (Bouea macrophylla Griffith) utawa jeneng lokal liyané ya iku jatake ya iku tanduran kang asalé saka Indonesia lan Malaysia. tanduran iki urip ing laladan tropis, lan akèh dibudhidhayaake ing Sumatera lan Thailand.

Gandaria dimanfaatake woh, godhong, lan wite. woh gandaria duwé werna ijo nalika isih enom, lan asring dikonsumsi kanthi digawé rujak utawa campuran sambel gandaria. woh gandaria kang mateng duwé werna kuning, duwé rasa kecut-legi lan bisa langsung dipangan. godhonge bisa digawé lalap. wit gandaria bisa digunaake dadi papan. Gandaria ya iku sawijining flora identitas Jawa kulon.