Gandaria

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gandaria
Buah gandaria muda
Klasifikasi èlmiah
Krajan: Plantae
Divisio: Magnoliophyta
Kelas: Magnoliopsida
Ordo: Sapindales
Kulawarga: Anacardiaceae
Marga: Bouea
Jinis: B. macrophylla
Jeneng binomial
Bouea macrophylla Griffith

Gandaria (Bouea macrophylla Griffith) utawa jeneng lokal liyane ya iku jatake ya iku tanduran kang asale saka Indonesia lan Malaysia. tanduran iki urip ing laladan tropis, lan akèh dibudhidhayaake ing Sumatera lan Thailand.

Gandaria dimanfaatake woh, godhong, lan wite. woh gandaria duwé werna ijo nalika isih enom, lan asring dikonsumsi kanthi digawé rujak utawa campuran sambel gandaria. woh gandaria kang mateng duwé werna kuning, duwé rasa kecut-legi lan bisa langsung dipangan. godhonge bisa digawé lalap. wit gandaria bisa digunaake dadi papan. Gandaria ya iku sawijining flora identitas Jawa kulon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gandaria&oldid=1075186"