GIE

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
GIE
Gie film poster.jpg
DisutradaraniRiri Riza
DiprodhuseriMira Lesmana
Ditulis déningRiri Riza
DibintangiNicholas Saputra
Wulan Guritno
Indra Birowo
Lukman Sardi
Sita Nursanti
Thomas Nawilis
Jonathan Mulia
Christian Audy
Donny Alamsyah
Robby Tumewu
Tutie Kirana
Gino Korompis
Surya Saputra
Happy Salma
Dibabar déningSinemart Pictures
Suwéné
147 menit
RantamanRp 7-10 milyar (perk.)

Cithakan:Penghargaan filem Gie (2005) ya iku sawijining filem garapan sutradara Riri Riza. Gie nyeritaaken sawijining tokoh kanthi jeneng Soe Hok Gie, mahasiswa Universitas Indonesia kang kondhang kanthi demonstran lan pecinta alam.

Film iki kaangkat saka buku Catatan Seorang Demonstran karya Gie piyambak, nanging ditambahké déning tokoh-tokoh fiktif supaya ceritane luwih dramatis. Miturut Riri Riza, kanthi Dhésèmber 2005, 350.000 wong wis padha nonton filem iki. Ing Festival Film Indonesia 2005, Gie menang telu penghargaan, ya iku ing kategori Film Terbaik, Aktor Terbaik (Nicholas Saputra), lan Penata Sinematografi Terbaik (Yudi Datau).

Piala Citra FFI 2005[besut | besut sumber]

  • Piala Citra-Film Bioksop Terbaik
  • Piala Citra-Ingkang maragani Utama Pria Terbaik (Nicholas Saputra)
  • Piala Citra-Pengarah Sinematografi Terbaik
    • Nominasi Piala Citra-Sutradara
    • Nominasi Piala Citra-Ingkang maragani Pembantu Pria (Lukman Sardi)
    • Nominasi Piala Citra-Ingkang maragani Pembantu Wanita (Wulan Guritno)
    • Nominasi Piala Citra-Skenario
    • Nominasi Piala Citra-Tata Artistik
    • Nominasi Piala Citra-Penyunting Gambar
    • Nominasi Piala Citra-Tata Suara
    • Nominasi Piala Citra-Tata Musik

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Awards and achievements
Kang sadurungé
Arisan!
(2004)
Film Bioskop Terbaik
(Festival Film Indonesia)

Produksi: Miles Films
Sutradara: Riri Riza
Ingkang maragani: Nicholas Saputra, Wulan Guritno, Lukman Sardi, Indra Birowo
(2005)
Kang sawisé
Ekskul
(2006)
Dibatalkan


Cithakan:Film Terbaik (FFI)