GFriend

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
GFriend
여자친구(GFRIEND) 러시아 문화 페스티벌 인천 연안부두 해양광장 17.jpg
GFriend ing sasi Oktobèr taun 2015. Kiwa ning tengen: Sowon, Eunha, Yerin, SinB, Umji dan Yuju.
Pratélan latar wuri
Saka Seoul, Koréa Kidul
Génre K-pop
Mangsa akarya 2015 (2015)–saiki
Labèl Source Music, Big Hit Entertainment, 1theK
Sana jaringan

DAUM Cafe (forum resmi basa korea)
Instagram (resmi)

Twitter (resmi)
Anggota
Nama Korea
Hangul 여자친구 (selatan)
녀자친구 (utara)
Hanja 女子親舊
Alihaksara Koréa Kang Sinampurna Yeo-ja Chin-gu (selatan)
Nyeo-ja Chin-gu (utara)
McCune–Reischauer Yŏcha Ch'ingu (selatan)
Nyŏcha Ch'ingu (utara)

GFriend (Hangul여자친구, Yeoja Chingu; Chosǒn'gŭl: 녀자친구[1], Nyǒcha Ch'ingu) iku grup vokal wanita Koréa Kidul kang cacahé enem kang digawé déning Source Music ing 2015.[2] Grup iki dibabar karo EP Season of Glass tanggal 15 Januari 2015.[3] GFriend éntuk pambiji kang nyengsemaken ing macem-macem werna musik lan program musik ing 12 dina sawisé babaran.[4]

Sujarah[besut | besut sumber]

Pre-debut[besut | besut sumber]

Sadurungé Sowon gabung karo Source Music iki, dhèwèké magang ing DSP Media suwéné patang taun. Saliyané Sowon, SinB lan Eunha sadurungé gabung karo Source Music, dhèwèké magang ing BigHit Entertainment.[5]

2015–saiki: Debut, Season of Glass, Flower Bud lan kacilakan ing panggung[besut | besut sumber]

Ing tanggal 15 Januari 2015, GFriend miwiti EP ing pambabaran Season of Glass.[6] Album iki kasusun saka limang lagu; lagu promosionalé ya iku "Glass Bead" sing digarap déning Seo Yong Bae.[7] Album kasebut ngalakoni pambabaran ing nomer rolas ing tataraning lagu minggon Gaon.[8] Grup iku miwiti promosi album saka tanggal 16 Januari ing program musik KBS Music Bank.[9]

Ing tanggal 23 Juli 2015, GFriend ngetokaké EP kaloro ya iku Flower Bud.[10] Album iki kasusun saka enem lagu; lagu utama "'오늘부터 우리는'"(Me gustas tu). Video musik kanggo "'오늘부터 우리는'"(Me gustas tu) iki dibabar ing saluran resmi YouTube GFriend tanggal 23 Juli 2015. GFriend miwiti promosi minangka grup vokal ing tanggal sing padha nalika albumé ditokaké, ya iku 23 Juli 2015 ing M! Countdown ing Mnet.[11] GFriend dilembana amarga sanadyan teka saka perusahaan cilik nanging nduwéni kuwalitas apik banget.[12]

Ing 7 September 2015, salah siji saka fancam (kodhak sutresnané GFriend) dadi viral amarga sawenèh anggota kepleset kaping akèh (laping wolu) amarga panggungé lunyu, banjur padha tangi manèh lan ngrampungaké gelaran. GFriend dilembana amarga profesionalismené ing donyané hiburan.[13][14][15]

Anggota[besut | besut sumber]

Jeneng Panggung Jeneng Lair Tanggal Lair Pusisi
Latin Hanja Latin Hanja Genre
Sowon 소원 Kim So-jeong 김소정 金紹情 (1995-12-07) 7 Dhésèmber 1995 (umur 23) Pimpinan, rapper
Yerin 예린 Jung Ye-rin 정예린 鄭睿隣 (1997-08-19) 19 Agustus 1997 (umur 21) Penari
Eunha 은하 Jeong Eun-bi 정은비 丁恩妃 (1998-05-30) 30 Mèi 1998 (umur 20) Sub-vokal
Yuju 유주 Choi Yu-na 최유나 崔俞娜 (1998-10-04) 4 Oktober 1998 (umur 20) Vokal utama
SinB 신비 Hwang Eun-bi 황은비 黃恩妃 (1999-06-03) 3 Juni 1999 (umur 19) Visual, Penari utama
Umji 엄지 Kim Ye-Won 김예원 金藝源 (1999-08-19) 19 Agustus 1999 (umur 19) Maknae, vokal

Diskografi[besut | besut sumber]

Mini-Album[besut | besut sumber]

Sesirah Pratélaning album Pusisi ing undhak-undhaking lagu Kasil
KOR

[16]

Season of Glass
  • Dibabar: 15 Januari 2015
  • Label: Source Music, KT Music
  • Format: CD, unduhan digital
12
Flower Bud
  • Dibabar: 23 Juli 2015
  • Label: Source Music, KT Music
  • Format: CD, unduhan digital
6

Single[besut | besut sumber]

Sesirah Taun Pusisi tataraning lagu Kasil Album
KOR[17]
"Glass Bead" (유리구슬) 2015 25
  • KOR: 681,925+(DL)[20]
Season of Glass
"Me Gustas Tu" (오늘부터 우리는) 8
  • KOR: 1,021,547+(DL)[20]
Flower Bud

Soundtrack[besut | besut sumber]

Sesirah Taun Pusisi tataraning lagu Kasil Album
KOR
"Spring is Gone by chance" (우연히 봄)

Yuju lan LOCO

2015 5
  • KOR: 1,241,346+ (DL)[22]
Girl Who Sees Smell (냄새를 보는 소녀) Original Television Soundtrack, Pt. 2
"I Love You" (난 널 사랑해)

Yuju

King of Mask Singer 16회
"Without a Heart" (심장이 없어)

Yuju lan The Name

King of Mask Singer 17회
"The Fairies In My Arms" (내품에 라바와 친구들)

SinB

The Fairies In My Arms (내품에 친구들) OST
"통다리 토로롱"

SinB

"I'll Be There"

SinB

"—" tandhane ora mlebu tataraning musik utawa ora dirilis ing wilayah sing kasebut.

Vidio Klip[besut | besut sumber]

Taun Vidio Klip
2015 "Glass Bead" (유리구슬)[20]
"Me Gustas Tu" (오늘부터 우리는)[21][22]
2016 "Rough" (시간을 달려서)
"Navillera" (너 그리고 나)
2017 "Fingertip"
"Love Whisper" (귀를 기울이면)
"Summer Rain" (여름비)

Video Musik[besut | besut sumber]

Taun Sesirah Lagu Artis Anggota Video
2011 "To Me" Rainbow Sowon DSPmedia
2015 "I Wish" M&D (Heechul saka Super Junior, Jungmo saka TRAX) Yerin SMTOWN
You'are Beautiful" Kang Seung Woo Eunha starshipTV
"Sweetie Pie" Lee Seung Hwan Kabeh Anggota kt music
2016 "Cool Girl" Jin Hae Sung Eunha RIPPLE
2017 "Inferiority Komplek" Kyung Park Eunha CJENM

Tivi[besut | besut sumber]

Séri réalita[besut | besut sumber]

Taun Sesirah Jaringan Cathetan
2015 여자친구! 강아지를 부탁해 (GFriend! Take Care of My Puppy) SkyPetPark Acara TV réalita kapisan GFriend

Nuduhake TV[besut | besut sumber]

Taun Sesirah Jaringan Anggota Cathetan
2015 Her Secret Weapon MBC Every 1
Yerin Paraga Utama[23]
Weekly Idol MBC Every 1 Kabeh anggota Épisode 194 (Tamu bebarengan karo Berry Good)[24]
Running Man SBS Yerin Épisode 237[25]
King of Masked Singer MBC Yuju Menang ing babak pisanan[26]
Weekly Idol MBC Every 1
Kabeh anggota Épisode 221
Weekly Idol MBC Every 1
Yerin, Yuju, SinB Épisode 230 (Khusu Natal) karo Lovelyz lan Twice
2016 Weekly Idol MBC Every 1
Kabeh anggota Épisode 236
2017 Weekly Idol MBC Every 1
Kabeh anggota Épisode 293
Running Man SBS Umji Épisode 343
Insolent Housemates MBC Kabeh Anggota Épisode 14-15
Weekly Idol MBC Every 1
Kabeh Anggota Épisode 321
Weekly Idol MBC Every 1 
Kabeh Anggota Épisode 322

Drama[besut | besut sumber]

Taun Sandhiwara Minangka Anggota
2015 0시의 그녀 (Cah wadon ing Tengah Wengi) Ye-Eun Yerin [27]
내 품에 라바와 친구들 (Widadari ing Tanganku) Sha-wing (Walang) SinB [28]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. 6월 22일 <행복한 저녁길> 프로예고. China's Korean Language Broadcasting Network.
  2. "New Rookie Group GFriend Makes Debut with ′Glass Bead′ MV". Mwave. 15 Januari 2015. Dijupuk 15 Januari 2015.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  3. "실검보고서, 여자친구, 상큼한 걸그룹 데뷔". Hankyung. 15 Januari 2015. Dijupuk 15 Januari 2015.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  4. "GFriend Spills on SNSD Comparisons, Role Models and More". Newsen. 31 Januari 2015. Dijupuk 31 Januari 2015.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  5. "Why Kim Sojung (Sowon) left DSP and join Source Music for Gfriend?". Allkpop. Dijupuk 4 Mei 2015.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  6. "여자친구, 데뷔앨범 하이라이트 메들리 공개..'소녀감성'". Chosun. 14 Januari 2015. Dijupuk 15 Januari 2015.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  7. "여자친구, 오늘 데뷔 앨범 발표 '풋풋함 물씬'". SBS. 15 Januari 2015. Dijupuk 15 Januari 2015.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  8. "South Korea's Gaon weekly chart for January 11-January 17, 2015" (ing basa Korea). Gaon Chart. 17 Januari 2015. Dijupuk 10 April 2015. 
  9. "GFRIEND Off To A Good Start With 'Glass Bead' Debut". KPopStarz. 17 Januari 2015. Dijupuk 23 Februari 2015.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  10. "GFriend reveals their new song "오늘부터 우리는" on Mnet M Countdown". StarNews. 23 Juli 2015. Dijupuk 23 Juli 2015. 
  11. "GFriend reveals new song "오늘부터 우리는" on Mnet M Countdown". StarNews. 23 Juli 2015. Dijupuk 23 Juli 2015. 
  12. "GFriend, the miracle of a small sized agency.. 'the power of good content'". NAVER. 26 Juli 2015. Dijupuk 26 Juli 2015. 
  13. "This Video of a K-Pop Singer Falling 8 Times in 1 Song Will Inspire You to Keep Going No Matter What". Time. 7 September 2015. Dijupuk 7 September 2015. 
  14. "Domino dancing: K-pop group Gfriend come a cropper on slippery stage (VIDEO)". Malaymail Online. 7 September 2015. Dijupuk 7 September 2015. 
  15. "K-pop: Yuju et SinB du groupe GFriend tombent sur scène" (ing basa Perancis). TVQC. 7 September 2015. Dijupuk 7 September 2015.  CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  16. "Gaon Weekly Album Chart". Gaon Chart (ing basa Korean). Korea Music Content Industry Association. Dijupuk 15 Januari 2015.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung) CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  17. "Gaon Weekly Digital Chart". Gaon Chart (ing basa Korea). Korea Music Content Industry Association. Dijupuk 30 Juni 2015. 
  18. "MelOn Digital Chart". MelOn Chart (ing basa Korea). Korea Music Content Industry Association. Dijupuk 19 Juli 2015. 
  19. "MelOn Digital Chart". MelOn Chart (ing basa Korea). Korea Music Content Industry Association. Dijupuk 29 Juli 2015. 
  20. "유리구슬 Glass Bead Official M/V on YouTube". YouTube.com. 4 Januari 2015. Dijupuk 4 Januari 2015.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  21. "오늘부터 우리는 Me Gustas Tu Official M/V on YouTube". YouTube.com. 23 Juli 2015. Dijupuk 23 Juli 2015. 
  22. "[Video] GFriend Returns with ′Me gustas tu′". Mwave. 23 Juli 2015. Dijupuk 23 Juli 2015. 
  23. "[Kyeongin Photo] Her Secret Weapon, GFriend's Yerin, carefully makes her entry on stage". Kyeongin.com. 19 Juni 2015. Dijupuk 19 Juni 2015. 
  24. "‘Weekly Idol’ GFriend and Berry Good's appearance is fresher than Vita500". 10Asia. 15 April 2015. Dijupuk 15 April 2015. 
  25. "′Running Man′ Cast Goes Crazy with Appearances by EXID′s Hani, Jung So Min, Nam Ji Hyun, Yoon So Hee and GFRIEND′s Yerin". Mwave. 6 Maret 2015. Dijupuk 6 Maret 2015.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  26. "King of Mask Singer"Christmas" identity is GFriend's Yuju "Can an idol be this good?" Unexpected results". Newsen.com. 26 Juli 2015. Dijupuk 26 Juli 2015. 
  27. "Winner′s Nam Tae Hyun, Seo Minji, and More Gather for ′Girl of Midnight′ Production Presentation". Mwave. 4 Mei 2015. Dijupuk 4 Mei 2015.  Priksa gandra date ing: |access-date=, |date= (pitulung)Priksa gandra date ing: |access-date=, |date= (pitulung)
  28. "GFriend's SinB, idol's first children drama...MBC 'The Fairies In My Arms'". Newsway.co.kor. 10 Agustus 2015. Dijupuk 10 Agustus 2015.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)