Sowon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sowon
170603 여자친구 성수동 은비들 생파 (11).jpg
Pratélan latar wuri
Jeneng asli김소정
Jeneng lairKim So-jeong
ParabanSowon
Lair (1995-12-07) Dhésèmber 7, 1995 (umur 24)
Seoul, Koréa Kidul
GénreK-pop
Pakaryan
PirantiVokal
Mangsa akarya2015–saiki
LabèlSource Music, Big Hit Entertainment
Nama Korea
Hangul김소정
Hanja
Alihaksara Koréa Kang SinampurnaKim So-jeong
McCune–ReischauerKim So-jŏng
Jeneng panggung
Hangul소원
Alihaksara Koréa Kang SinampurnaSowon
McCune–ReischauerSowŏn

Kim So-jeong (lair 7 Dhésèmber 1995; umur 24 taun), kang dikenal minangka Sowon iku penyanyi asal Koréa Kidul. Piyambakipun dikenal minangka rapper utama lan ketua grup vokal wadon GFriend.

Awal urip[besut | besut sumber]

Sowon lair ing Seoul[1]. Pisanan piyambakipun trainee kang ana ing DSP Media[2]. Sowon uga melu ing sawatara vidio musik sadurungé piyambakipun dhebut. Ing taun 2011, Sowon melu ing MV Rainbow To Me[3]. Banjur ing 2013, Sowon uga melu ing MV Rainbow Tell Me Tell Me[4]. Sawise gladhi 3 taun lan 6 sasi, piyambakipun pindhah menyang Source Music[5]. Sawisé 1 taun lan 6 sasi, Sowon digawé debut minangka anggota saka grup vokal wadon GFriend. Sowon tau kuliah jurusan model fashion ing Sekolah Rupa Seni Hanlim lan lulus ing Fèbruari 2014[6].

Karir[besut | besut sumber]

Sowon debut ingkang wulan Januari 2015, minangka anggota lan ketua GFriend. Sakliyane punika, piyambakipun jupuk bagian minangka rapper utama lan vokalis ing GFriend[7].

Nama Korea
Hangul김소정
Hanja
Alihaksara Koréa Kang SinampurnaKim So-jeong
McCune–ReischauerKim So-jŏng
Jeneng panggung
Hangul소원
Alihaksara Koréa Kang SinampurnaSowon
McCune–ReischauerSowŏn

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "| 여.친.소① 여자친구를 소개합니다텐아시아". 텐아시아 (ing basa Korea). 2015-02-14. Dijupuk 2018-01-06. 
  2. Post, Stars (20170420). "GFriend Interview: “We Would Not Be Able To Make Debut Without Members”". Stars Post (ing basa Inggris). Dijupuk 2018-01-06.  Priksa gandra date ing: |date= (pitulung)
  3. https://www.youtube.com/watch?v=xqvdj0Fl_MY&feature=youtu.be.  |title= ora ana utawa kosong (pitulung)
  4. https://www.youtube.com/embed/Zy_sgB4EJB8.  |title= ora ana utawa kosong (pitulung)
  5. "[인터뷰①] 여자친구 "지금 멤버들 아니면 데뷔할 수 없었을 것" :: THE STAR". thestar.chosun.com. Dijupuk 2018-01-06. 
  6. "GFRIEND's Sowon Gets Accepted Into Sungshin Women's University | Soompi". www.soompi.com (ing basa Inggris). Dijupuk 2018-01-06. 
  7. "G-Friend Member Profiles". Always Dreaming High For You (ing basa Inggris). 2015-06-23. Dijupuk 2018-01-06.