Eunha

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Eunha

nirbing

Jeneng asal

정은비

Lair

Jung Eun-bi
30 Mei 1998
Seoul, Koréa Kidul

Jeneng liyané

Eunha

Profesi

Karir musik

Genre

K-pop

Instrumen

Vokal

Taun aktif

2015 (2015)–saiki

Label

Source Music

Artis kang terkait
Korean name
Hangul 정은비
Hanja
Alihaksara sing Disampurnakaké Jeong Eun-bi
McCune–Reischauer Chŏng Ŭn-bi
Jeneng panggung
Hangul 은하
Hanja
Alihaksara sing Disampurnakaké Eun-ha
McCune–Reischauer Ŭn-ha

Jung Eun-bi (lair 30 Mei 1998), luwih dikenal kanthi jeneng panggung Eunha, ya iku penyanyi lan aktris ing Koréa Kidul. Piyambakipun punika anggota girlband GFriend.[1]

Jaman nom[besut | besut sumber]

Eunha lair ing Seoul.[2] Piyambakipun punika mantan aktris chilik, lan duwé peran ing drama televisi 2007, The Clinic for Married Couples: Love and War.[3] Nalika umuré 7 taun, Eunha didiagnosis penyakit langka ajeneng langerhans cell histiocytosis (LCH). Dhèwèké banjur dirawat lan nglakoni tès getih ajeg nganti lungguh ing kelas 6 sekolah dhasar. Penyakit iki wis kasil ditambani lan uga disebutaké yèn penyakité iki ora bakal kumat manèh.[4]

Karir[besut | besut sumber]

Eunha debut minangka anggota saka GFriend ing awal 2015 kanthi lagu "Glass Bead". Dhèwèké tampil ing single Pro C "Han River at Night", kang dirilis ing tanggal 21 Oktober 2015.[5] Tampil Solo kapisan Eunha ya iku lagu "Don't Come to Farewell", direkam kanggo soundtrack drama saka Six Flying Dragon. Lagu iki dirilis ing tanggal 7 Maret 2016.[6]

Dhèwèké main peran penting ing wèb drama MBC MBig TV Oh My God! Tip bareng Park Kyung saka Block B.[7] Eunha banjur katon ing salah sijining single Park Kyung ya iku "Inferiority Complex", kang dirilis ing tanggal 25 Mèi 2016.[8][9]

Diskografi[besut | besut sumber]

Single[besut | besut sumber]

Title Taun Posisi ndhuwur denah Dodolan Album
KOR

[10]

"Han River at Night"

(밤에 본 한강)
(Pro C nampilaken Eunha)

2015 N/A Non-album single
"Inferiority Komplek"

(자격지심)
(Kyung Park nampilaken Eunha)

2016 3 Notebook
"Firefly"

(Hwang Chi Yeul lan Eunha)

88 Tiba ing , girl Vol. 1
"Kimia"

(케미)
(MC Mong nampilaken Eunha)

28 U. F. O (Ngocapake Pasukan Ing)
"Taxi"

(Bocah-bocah Wadon panas (Eunha, YooA, Cheng Xiao, Nayoung lan Nancy))

N/A Album Studio Musik Tresna Part. 2
"—" tegesé ora mlebu ing dina rata-rata utawa padha ora dirilis ing wilayah sing.

Katon ing soundtrack[besut | besut sumber]

Title Taun Posisi ndhuwur denah Dodolan Album
KOR
"Ora Teka kanggo Pamitan"

(이별로 오지마)

2016 98 Enem Mabur Naga OST Part 7

Fielmografi[besut | besut sumber]

Drama[besut | besut sumber]

Taun Wiwit Jaringan Peran  Wigati
2007 The Clinic for Married Couples: Love and War Im Su-enom KBS2 Dikreditaken minangka Jung Eun-bi
2016 Oh My God! Tip Piyambakipun MBC MBig TV Web Drama 

Reality show/Variety Show[besut | besut sumber]

Taun Acara Saluran Wigati
2015 10th Idol Star Athletics / Championships MBC Bebarengan karo Sowon, Yuju lan Umji
2016 King of Masked Singer MBC Kontestan (Ep. 67-68)
The Show SBS MTV MC khusus
12 Idol Star Athletics / Championships MBC Bebarengan karo Yerin, Yuju, SinB lan Umji
Hello Friends KBS Bebarengan karo Yerin, Yuju, lan Umji

Katon ing musik pidio[besut | besut sumber]

Taun Musik Pidio Artis Wigati
2015 "You're Beautiful" (예뻐서) Kang Seung-woo Bebarengan karo Kihyun lan Jeongmin
"Sweetie Pie" (다이뻐) Lee Seung-hwan Bebarengan karo kabeh anggota saka GFriend
2016 "Cool Girl" (멋진여자) Jin Hae-sung

Kanugrahan lan Nominasi[besut | besut sumber]

Mnet Asian Music Awards (MAMA)[besut | besut sumber]

Melon Music Awards (MMA)[besut | besut sumber]

Golden Disk Awards (GDA)[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "여자친구, 데뷔앨범 하이라이트 메들리 공개..'소녀감성'". Chosun. January 14, 2015. Dijupuk January 15, 2015. 
  2. Choi Jin-shil (February 14, 2015). "여.친.소① 여자친구를 소개합니다". TenAsia (ing basa Korea). Dijupuk July 4, 2016. 
  3. Park Ji-ryeon (February 6, 2015). "여자친구 예린 "절친 화영, 데뷔때 적극 응원"(정오의희망곡)". Newsen (ing basa Korea). Dijupuk July 30, 2016. 
  4. "여자친구 은하 "어릴 적 희귀병 앓아…엄마께 걱정스러운 딸" (인터뷰⑤)" (ing basa Korea). entertain.naver.com. August 10, 2015. Dijupuk July 25, 2017. 
  5. Kang Tae-myung (October 22, 2015). "프로씨, 신곡 '밤에 본 한강'···여자친구 은하와 입맞춤". TV Report (ing basa Korea). Dijupuk July 30, 2016. 
  6. Bae Jung-yun (March 7, 2016). "GFriend′s Eunha to Sing for ′Six Flying Dragons′ OST". BNT News. Dijupuk July 30, 2016. 
  7. Son Ji-hyoung (June 17, 2016). "[V Report Plus] ‘Oh My God! Tip’ series III features Ken, Kyungri". K-Pop Herald. Dijupuk July 30, 2016. 
  8. Lee Jin-a (May 26, 2016). "Block B's Park Kyung releases second single". The Korea Times. Dijupuk July 30, 2016. 
  9. Son Ji-hyoung (May 26, 2016). "Eunha’s lisping in ‘Inferiority Complex’ cute, says Park Kyung". K-Pop Herald. Dijupuk July 30, 2016. 
  10. "Gaon Digital Chart". Gaon Chart (ing basa Korean). Korea Music Content Industry Association. Diarsip saka sing asli ing March 9, 2017. Dijupuk February 2, 2015.  CS1 maint: Unrecognized language (link)
  11. "2016년 05월 Download Chart (see #18)". Gaon Chart. Korea Music Content Industry Association. Dijupuk June 9, 2016. 
  12. "2016년 42주차 Download Chart (see #53)". Gaon Chart. Korea Music Content Industry Association. Dijupuk May 22, 2017. 
  13. "2016년 45주차 Download Chart (see #31)". Gaon Chart. Korea Music Content Industry Association. Dijupuk November 10, 2016. 
  14. "Gaon Download Chart March 6-12, 2016 (see #98)". Gaon Chart. Korea Music Content Industry Association. Dijupuk March 17, 2016.