Faried Anfasa Moeloek

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Faried Anfasa Moeloek
Amoeloek.jpg
Mantri Keséhatan Républik Indonésia 15
Linggih
16 Maret 1998 – 21 Mèi 1999
PrésidhènSoeharto
Kang sadurungéSujudi
Linggih
21 Mèi 1999 – 23 Oktober 1999
PrésidhènBaharuddin Jusuf Habibie
Kang sawiséAhmad Sujudi
Rerincèn dhiri
Lair (1944-06-28) Juni 28, 1944 (umur 75)
Indonésia Liwa, Lampung Barat, Lampung, Indonésia
BangsaIndonésia

Prof Dr dr H Faried Anfasa Moeloek, Sp.OG iku mantan Mantri Keséhatan Républik Indonésia ing Kabinet Pembangunan VII lan Kabinet Reformasi Pembangunan nalika jaman pamaréntahan Présidhèn BJ Habibie.[1] Faried Anfasa Moeloek iku kelairan Lampung Barat tanggal 28 Juni 1944 ini.[1] Faried lair saka kelwuarga dhokter kang merjuangké nasib masarakat ya iku Dr Abdul Moeloek.[1] Jeneng iki nganti saiki dianggo jenengé Rumah Sakit Umum Laladan Dr Abdul Moeloek.[1] Wiwit cilik sabeneré Faried Anfasa ora duwé kapenginan dadi mantri apadené pejabat nagara.[1] Faried sekolah kedhoteran nalik taun 1970 ing Fakultas Kedhokteran Universitas Indonésia (UI), lan éntuk gelar Spesialis Obstetri lan Ginekologi saka FKUI nalika taun 1983.[2] Taun 1995 Faried dadi Guru besar Fakultas Kedhokteran Universitas Indonésia.[1] Faried banjur ngabdi ing kampus kang mènèhi gelar dhokter tumrap dhèwèké.[1] Sadurungé dadi mantri, Faris tau dadi Direktur Proyek Course in Reproductive Health for Paramedics dan Course in Fertility Management for Hospitals in Indonésia, Kepala Klinik Raden Saleh, Pérangan Obgin Fakultas Kedhokteran Universitas Indonésia, lan pungkasan dadi Direktur Program Pasca Sarjana Universitas Indonésia. Sawisé iku Faried dadi Mantri Keséhatan taun 1998.[1] Pengalaman lan perhatiané tumrap pembinaan Sumber Daya Manusia (SDM), lan pola hidup séhat kanggo nggayuh Indonésia Sehat 2010 ndadèkaké Faried dadi penaséhat ing babagan penanganan masalah musibah, pelembagaan pola hidup séhat, sarta pengembangan génerasi mudha ing Himpunan Pandu dan Pramuka Wreda (HIPPRADA).[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i gemari.or.id(dipunundhuh tanggal 22 Agustus 2011)
  2. kepustakaan-presiden.pnri.go.id(dipunundhuh tanggal 20 September 2011)