F4 (Grup Musik)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
F4
F4.jpg
Asal Republic of Cina (Taiwan)
Jeneng liya JVKV (29 April 2007)
Pakaryan Singers, actors
Genre Mandopop
Label(s) Sony Music Taiwan (2001–2007)
Taun aktif 2001–2003, 2007
Current Members Jerry Yan, Vanness Wu, Ken Chu, Vic Chou
Situs resmi Sony Music Taiwan

F4 (diwaca F-Si) ya iku grup musik kang dianggotani déning para penyanyi saka Taiwan ya iku Jerry Yan, Vic Zhou, Ken Chu, dan Vanness Wu, kondhang amarga mainaké peran ning filem kang judhulé Meteor Garden kang diputer nalika watara taun 2001. [1] Boyband iki saliyané suksès ana ning nagarané, uga kasil sukses dikenal ning nagara-nagara liyané ing Asia kaya Hong Kong, Singapura, Malaysia, Thailand, Indonésia, Jepang, Koréa lan Filipina.[1]

Serial METEOR GARDEN saktemené adhaptasi saka serial komik kang judhulé Hana Yori Dango kang dirilis taun 2001.[1] Yan mainké peran utama dadi Dao Ming Si, ya iku sijining mahasiswa sugih, tanapi sombong kang akhiré ketemu kekasihé ya iku wanita kang miskin tanapi percaya dhiri jenengé Shan Cai (diperanaké déning Barbie Hsu).[1] Ewondené Chou, Wu lan Chu ya iku kanca-kanca mahasiswané Dao Ming Si, kang sijiané meranaké Hua Ze Lei, Mèi Zuo lan Xi Men.[1] kapapat mahasiswa kasebut dadi mahasiswa paling populer lan paling bagus ning kampusé, nganti olih juluk karo jeneng Flower Four déning mahasiswa liyané, kang sakbanuré disingkat dadi F4.[1]

Sukses ning Taiwan, METEOR GARDEN wiwit dirilis ning pirang-pirang nagara, akiré digawé serial METEOR GARDEN 2 kang dirilis ning taun 2002 lan njukut setting ning Spanyol.[1] Taun 2001, F4 nandatangani kontrak rekaman karo sijining perusahaan musik ya iku Sony Music Entertainment.[1] nglerilis telung album ya iku, METEOR RAIN, FANTASY 4EVER, lan WAITING FOR YOU HERE, taun 2007, popularitas F4 wiwit luntur.[1] akiré kerana sijing masalah jeneng F4 diganti dadi JVKV, kang saktemené inisial jenenge dhéwé-dhéwé.[1] sawisé ganti nama, dikabaraké yèn boyband mau bubar, tanapi kanggo nangkis isu kasebut, anggota JVKV ngrilis album anyaré kang judhulé WAITING FOR YOU.[1]

Sijining boyband kang terkenal ning taun 2010-an mengisor F4 kang metu saka drama serial taiwan sukses, METEOR GARDEN. [2] Serial kang tayang ning salahsijining televisi swasta Indonésia iku kasil gawé kapapat pria kang dadi bintang mliginé kondhang ya iku F4.[2]

Sadurungé musik-musik korea wiwit terkenal, F4 lan member-memberé ya iku Jerry Yan, Vic Zhou, Vanness Wu, lan Ken Zhu pancen tau dadi idolané para wanita-wanita Indonésia.[2] tanggal 15 Juli 2011 salah siji saka F4 kang jenengé Vanness Wu dikabaraké arep ngerilis album teranyaré kang judhulé C'EST LA 'V.[2]

Saiki grup musik iki, anggotané milih kanggo solo, lan ora bareng manèh, kabukti saka nalika Vanness ngrilis sijining musik video kanggo single Love, Faith, Live ning taun 2011.[2] Rada béda karo single terakiré ya iku Is This All ft. Ryan Tedder.[2] ing Love, Faith, Live arep disajiké sijining musik pista kang akèh banget fitur mudik kang akèh.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k Biografi F4 dipununduh tanggal 14 Agustus 2011
  2. ^ a b c d e f g Vanness Wu Merilis MV 'Love, Faith, Live' dipununduh tanggal 14 Agustus 2011