Elia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Elia
Elia mbangkitaké putra rondho ing Sarfat, lukisan Louis Hersent
Nabi, Pelihat
Miyos Tisbe, Gilead
Dipun urmati ing agama-agama:
Yahudi
Islam
Kristen
Dinten pèngetan 20 Juli
Atribut Nabi

Elia (basa Ibrani: אליהוEliyahu, artiné "Yahweh iku Allah";[1] Arab: إلياس‎‎ Ilyās; Inggris: Elijah utawa Elias) iku sawijining nabi ing Karajan Israèl Lor[2] nalika jaman pamaréntahan raja Ahab, Ahazia lan Yoram watara abad angka 9 SM, miturut Kitab Raja-raja sajeroning Alkitab Ibrani utawa Prajanjian Lawas Alkitab Kristen. Elia uga dicathet sajeroning Prajanjian Anyar lan Al Quran. Dhèwèké dihurmati sajeroning agama Yahudi, Kristen lan Islam. Dhèwèké asalé saka Tisbe, Gilead.[3]

Panampilan[besut | besut sumber]

Sawijining wong sing nganggo sandhangan wulu, lan sabuk kulit kaiket ing bangkèkané.[4]

Tradhisi tlatah[besut | besut sumber]

Elia dadi tokoh pahlawan sajeroning carita rakyat ing Republik Makedonia, Serbia, Bulgaria, lan Rumania, ditepungi minangka "Elia pangawa bledhèg" lan dicaritakaké duwé kuwasa tumrap angin lesus wektu mangsa panas, rendheng, udan ès, gludhug lan embun.[5]

Réferènsi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]