Eko Yuli Irawan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Eko Yuli Irawan
Gambar:Eko Yuli Irawan.jpeg
Lair (1989-07-24) Juli 24, 1989 (umur 30)
Kota Metro, Lampung
Bangsa Indonésia
PakaryanAtlit
Dhuwur157 cm (5 ft 2 in)[1]
Bobot62 kg (137 lb)[1]
Wong tuwaSamana (bapak)
Wastiah (ibu)
Medal record
Representing  Indonésia
Angkat wesi Putra
PON
Emas PON XVII 56 kg
SEA Games
Emas SEA Games 2007 56 kg
Olimpiade
Prunggu Beijing 2008 56 kg
Prunggu London 2012 62 kg
Kejuaraan Dunia
Total
Perak Goyang 2009 62 kg
Prunggu Paris 2011 62 kg
Prunggu Chiang Mai 2007 56 kg
Universiade
Emas Shenzhen 2011 62 kg

Eko Yuli Irawan (lair ing Kota Metro, Lampung, Indonesia, 24 Juli 1989; umur 30 taun) iku sawijining atlit angkat wesi Indonésia. Ing Olimpiadhe Beijing 2008 Eko éntuk medhali prunggu. Sadurungé ing pasanggiri angkat wesi donya yunior ing Praha, Céko taun 2007, Eko olèh emas lan éntuk pangaji minangka the best lifter ing turnamèn iku. Nalika Olimpiadhe London 2012, ing kapindho Eko bisa éntuk medhali prunggu manèh ing kelas 62 kg kanthi total angkatan 317 kg. Banjur ing Olimpiadhe Rio 2016, Eko bisa éntuk medhali pérak.

Babad slira[besut | besut sumber]

Eko iku lair ing Lampung sajeroning kulawarga sing kurang mampu. Bapaké jenengé Samana, ya iku tukang bécak, kamangka ibuné, Wastiah iku bakul sayuran.[2]

Prèstasi[besut | besut sumber]

Nasional[besut | besut sumber]

Internasional[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]