Ehud Olmert

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Ehud Olmert
אהוד אולמרט
Ehud Olmert

Mangsa jabatan
14 April 2006 – 31 Maret 2009
Pejabat: 14 Januari 2006-14 April 2006*
Présidhèn Moshe Katsav
Shimon Peres
Deputi Tzipi Livni
Didhisiki déning Ariel Sharon
Diganti déning Benjamin Netanyahu

Mangsa jabatan
1993 – 2003
Didhisiki déning Teddy Kollek
Diganti déning Uri Lupolianski

Miyos (1945-09-30) 30 Sèptèmber 1945 (umur 71)
Binyamina, Mandat Palestina (kini Israèl)
Partai pulitik Kadima (2006–sekarang)
Likud (1973–2006)
Garwa Aliza Olmert
Agami Yudaisme
*Under the Basic Laws of Israèl, Olmert was only the Interim Prime Minister of Israèl (distinct from both forms of Acting Prime Ministers of Israèl) from 14 April 2006 to 4 May 2006.

Ehud Olmert (IPA /ɛhud ˈolmert/; basa Ibrani: אהוד אולמרט; lair ing Binyamina, Mandat Palestina, 30 Sèptèmber 1945; umur 71 taun) ya iku Perdana Menteri ka-12 Israèl lan isih njabat nganti tekan saiki.[1]. Olmert resmi dadi Perdana Menteri wiwit 13 April 2006.[1] Nalika nampa iku ing tanggal 4 Januari 2006 sawise Perdana Menteri Ariel Sharon kena penyakit stroke.[1] Nalika iku uga, Olmert dadi Perdana Menteri.[1]

Sadurunge, Olmert ya iku Wakil Perdana Menteri, Menteri Keuangan, lan Menteri Industri, Perdagangan lan Perburuhan kang tanggung jawab déning Administrasi Tanah Israèl. Olmert uga dados anggota Parté Kadima kang dipimpin déning Ariel Sharon.[2]. Kanthi cara pemilu kang diwontenaken ing tanggal 28 Maret 2006, Parté Kadima menang, lan tanggal 14 April kanthi cara resmi Olmert dilantik dados Perdana Menteri.[2] Dhèwèké uga nate dados Walikota Yerusalem.[2] Ing tanggal 30 Juli 2008, dhèwèké menehi pawarta manawa dhèwèké ora arep melu pemilihan ketua Kadima ing wulan September 2008 lan arep mundur saka jabatan perdana menteri uga saka ketua Kadima kang anyar.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d (id)Ehud Olmert (Dipuntingali tanggal 23 Agustus 2011)
  2. ^ a b c d (id)Ehud Olmert (Dipuntingali tanggal 23 Agustus 2011)


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ehud_Olmert&oldid=1099341"