Kadima

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kadima
קדימה
Leader Shaul Mofaz
Founded 24 November 2005
Headquarters Petah Tikva, Israèl
Membership  (2012) 96,000
Ideology Sentrisme,
Liberalisme,
Zionisme
International affiliation Aliansi Dhémokrat,
Organisasi Zionis Sedunia
Colours Biru laut, merah, dan putih
Knesset Cithakan:Infobox political party/seats
Election symbol
כן
Website
http://www.kadima.org.il/

Kadima ( basa Ibrani: קדימה, miturut harafiah artinipun wonten ngarep ) inggih punika parté pulitik tengah saha liberal Israèl. Parté punika madeg wonten 24 November 2005 kalih kaum moderat saking Likud ingkang miturut usulipun Ariel Sharon ingkang isinipun narikaken panjenenganipun asli piyantun Israèl saking Jalur Gaza saha sekawan pawongan wonten Pinggir Kilen sisih lor, saha salajengipun mlebet kaliyan politisi Parté Buruh. Kalih Ehud Olmert dipercados dados ketua parté sasampunipun Ariel Sharon gadhah gerah stroke salebetipun mimpin Parté Buruh, ing kapimpinan panjenenganipun Ariel Sharon parté punika dados parté paling ageng wonten Knesset uga misuwur sasampunipun Pemilu Legislatif 2006, menang 29 saking 120 kursi, kalih mimpin pamaréntahan koalisi. Nanging Kadima ugi menangi pirang-pirang ageng kursi wonten Pemilu Legislatif 2009 wonten ngisor pamimpinan Tzipi Livni, Kadima dados parté oposisi kalih kapisan sasampunipun kawujud pamaréntahan ingkang dipunpimpin déning panjenenganipun Likud. Tzipi Livni salebetipun mamimpin kathah ngadepi cobi ugi tantangan saking mantan Kepala Staf Angkatan Bersenjata Israèl, Shaul Mofaz wonten pamilihan ketua umum wonten ing taun 2012. Livni kalah saha mutusaken lengser saking donya pulitik. Panjenenganipu saha pirang-pirang kadadosan Kadima sarampungipun madegaken parté Hatnuah wonten November 2012. Sawisé Pemilu Legislatif 2013, Kadima parté paling alit wonten Knesset ingkang ngasilaken kalih kursi.

Ketua parté[besut | besut sumber]

Anggota Knesset[besut | besut sumber]

Kadima wektu iki duwé 2 anggota ing Knesset:

Mantan anggota Knesset[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

Pranala njawi[besut | besut sumber]


Cithakan:Israèl-stub