Zionisme

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Zionisme iku sawijining obahan pulitik kaum Yahudi sing kasebar saindhenging donya supaya bisa bali manèh menyang Wukir Zion, ing ngendi kutha Yerusalem ana. Sacara konkrit obahan iki nduwé don ngedegaké sawijining nagara kanggo Bangsa Yahudi ing Palèstina. Wewengkon iki soalé jaman mbiyèn iku tanah asal kaya sing tinulis ing Tanakh (Alkitab) lan diarani Tanah Israèl (Ibrani Eretz Yisra'el). Sawisé Israèl umadeg ing taun 1948, obahan Zionis lumanjut dadi nyengkuyung nagara modèrn Israèl.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Zionisme&oldid=1081906"