Moshe Katsav

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Moshe Katsav

Moshe Katsav (Ibrani משה קצב) utawa Mūsā Qaṣāb (Parsi موسى قصاب) (lair ing 5 Desember 1945) iku Presiden Israèl sing kaping wolu. Moshe Katsav iku anggota Parté Likud. Dhèwèké asalé saka Iran lan nalika cilik mèlu wong tuwané hijrah menyang Israèl minangka Wong Yahudi Pèrsi.

Olèhé dadi presiden ditandhani déning kontroversi kasus ruda peksa. Dhèwèké ditudhuh mrakosa pegawé wadon lan dadi kudu mundhur ing tanggal 1 Juli 2007. Ing tanggal 30 Desember 2010 dhèwèké divonis hukuman 8 taun.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Moshe_Katsav&oldid=1055967"