Ruda peksa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Ruda peksa (Basa Indonésia: Pemerkosaan) iku sawijining tindakan kadurjanan nalika si kurban dipeksa ngayahi gayutan sèksual, kanthi penetrasi piranti kelamin, tanpa anané rasa suka rila. Istilah ruda peksa bisa uga dianggo jroning makna kiasan,umpamané ngacu marang pelanggaran sing luwih umum kaya déné perampokan, pangrusakan, panyekelan warga masarakat ing tlatah sing lagi perang.